A Siófoki Járási Ügyészség vádemelését követően a Siófoki Járásbíróság jelentős kárt okozó, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt ítélte el azt a jogász végzettségű férfit, aki az egyik mobilszolgáltató megtévesztésével jutott nagy értékű mobiltelefonokhoz, majd azok értékesítette.

A vádbeli cselekmények időszakában munkahellyel és rendszeres jövedelemmel nem rendelkező férfi az ország több pontján - így Siófokon is - felkereste a mobilszolgáltató értékesítési partnereit, ahol az ügyintézőket azzal a módszerrel ejtette tévedésbe, hogy magát hamis okiratokkal különböző cégek képviselőjének adta ki, melyek nevében több, nagy értékű mobiltelefont vásárolt részletre.

A vádlott összesen 21 esetben ejtette tévedésbe a társaság értékesítési partnereit, és ezzel a mobilszolgáltatónak közel 15 millió forint meg nem térült kárt okozott.

A Siófoki Járásbíróság a letartóztatásban lévő vádlottat az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek, és vele szemben 5 év börtön fokozatú szabadságvesztést, illetve 5 év közügyektől eltiltást szabott ki, az okozott kár megtérítésére kötelezte, valamint ügyészi indítványra a másodfokú eljárás befejezéséig fenntartotta a vádlott letartóztatását. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, míg a védelem enyhítésért fellebbezett - olvasható a Somogy Megyei Főügyészség közleményében.