Átvette a Duna a terepet a Margit hídnál - A HÉV csak Szentendre és a Szentlélek tér között jár

Az árvíz miatt a H5-ös HÉV Szentendre, illetve Békásmegyer felől csak a Szentlélek térig jár, onnan a Batthyány térig nem közlekedik - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vasárnap este a Facebook-oldalán. A kiesett szakaszon a HÉV pótlására jelenleg nincs lehetőség. Lezárta a rendőrség a jármű- és a gyalogos forgalom elől a Margit hídnak a Bem rakpart felé vezető lehajtóját a Duna áradása miatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap este.
MTI, 2013. június 9. vasárnap, 22:12

A kiesett szakaszon a HÉV pótlására nincs lehetőség, ezért a BKK az utasoknak a sűrűbben, 7-8 percenként közlekedő 1-es villamost ajánlja. A 160-260-as autóbuszok csak a Bécsi út és az Árpád híd között járnak.

A 86-os autóbuszok két szakaszon, megosztva közlekednek: Újbudáról a Clark Ádám téren és az Alagúton keresztül a Széll Kálmán térre, illetve Óbudáról a Bogdáni úton át az Árpád hídig.

A 17-es villamosok vonalán autóbuszok is közlekednek, sűrítve annak forgalmát. Az Árpád fejedelem útja a Margit híd alatt már a buszokkal sem átjárható.

Gyalog sem lehet közlekedni

Lezárta a rendőrség a jármű- és a gyalogos forgalom elől a Margit hídnak a Bem rakpart felé vezető lehajtóját a Duna áradása miatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap este. Kovács Viktória azt mondta: az intézkedés nem a híd forgalmát, hanem a budai hídfő alatti és melletti útszakasz közlekedését érinti. A hatóság arra kéri a járművezetőket és a gyalogosokat, hogy az érintett területet kerüljék el.

Megerősítették a Batthyány tér és a Lánchíd közötti szakaszt

Elkészült a fővárosban az I. kerület kritikus részének, a Batthyány tér és a Lánchíd közötti szakasznak a megerősítése. Blázsovics Lívia, a kerület sajtóreferense vasárnap este arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az önkormányzat irányításával a rakparti mellvédfalnál több ezer homokzsákot helyezett el több száz önkéntes, a polgárőrség, a kerületi közterület-felügyelet és az önkormányzati képviselők, és megakadályozták az összes szivárgást.

A munkálatokat koordináló Nagy Gábor Tamás (Fidesz-KDNP) polgármester köszönetét fejezte ki a résztvevőknek. A megmaradt homokzsákokat átviszik a Döbrentei térhez és a Rudas fürdő elé, ahol a korábban már megépített falat erősítik velük - tette hozzá a sajtóreferens.

A Duna az előrejelzések szerint Budapesten június 9-én, az esti órákban 895 cm-es vízállás közelében fog tetőzni.

HOZZÁSZÓLÁSOK