Augusztus végére állhat fel a Nemzeti Eszközkezelő

Felállhat augusztus végére a Nemzeti Eszközkezelő Társaság, amely évente ötezer bérlakás vásárlásával fogja segíteni a törleszteni nem tudó devizaalapú jelzáloghiteleseket.
MTI-Eco, 2011. június 28. kedd, 20:39
Fotó:

A kormány kedden határozott arról, hogy a működéshez szükséges források legkésőbb július 31-ig történő biztosítását követő 30 napon belül feláll a Nemzeti Eszközkezelő Társaság.

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint a kabinet felkéri Matolcsy György nemzetgazdasági minisztert, hogy a nemzeti fejlesztési miniszter bevonásával dolgozza ki az eszközkezelő működési feltételeit július 31-ig. Matolcsy Györgynek ugyanezen időpontig kell gondoskodnia a Nemzeti Eszközkezelő Társaság működéséhez szükséges pénzeszközök biztosításáról a szükséges költségvetési források átcsoportosításával.

Az eszközkezelő felállításáért a határozat szerint a nemzeti fejlesztési miniszter felelős a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-n keresztül.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Zodiakus, 2011.06.29 06:00

Hmmm!Aztán ne az derüljön ki évekkel késöbb hogy az eszközkezelő működési költségként feléli azt a kis állami vagyont ami még megmaradt.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html