Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A külügyet és a bevándorlók segélyezését érintő költségvetési takarékoskodás keretében Ausztrália bezárja budapesti nagykövetségét - jelentette hétfőn az ausztrál média az AAP hírügynökségre hivatkozva.

A híradások szerint Julia Gillard kormánya a költségvetési hiányt csökkentő többmilliárd dolláros megszorítást fog bejelenteni kedden. Bobb Carr külügyminiszter az ABC televíziónak nyilatkozva hétfőn elmondta, hogy tárcája is részt vállal a lefaragásokban. Carr szerint a legjelentősebb tétel egy nagykövetség, mégpedig a budapesti nagykövetség bezárása lesz.

Lapértesülések az ausztrál külügyminisztériumnak emellett egyelőre le kell mondania arról a tervéről, hogy diplomáciai képviseletet nyisson Szenegál fővárosában, Dakarban. A külföldi segélyezés szánt összeg sem fog növekedni úgy, ahogyan korábban tervezték. Eredetileg az volt az elképzelés, hogy a 2014-2015-ös költségvetési évben a nemzeti össztermék (GDP) 0,5 százalékára emelik a jobbára menedékkérők ellátására szánt összeget, de mint Bobb Carr rámutatott, "nem lehet kölcsönkért pénzt költeni segélyezésre".