Lazítanak a maszkviselés szabályain - ezek a személyek mentesülnek

Módosította a maszkviselésre vonatkozó korábbi rendeletet a kormány - szúrta ki a csütörtöki Magyar Közlönyből a 24.hu. Az Orbán Viktor által szignózott új szabályozás értelmében nemcsak a hatéves kor alatti kiskorúak, hanem az autizmus spektrumzavarral élő személyek is mentesülnek a kötelező maszkviselés szabálya alól.
K. Kiss Gergely, 2020. november 19. csütörtök, 15:28
Fotó: Prágai Nemzeti Múzeum

A rendelet szerint az autizmus spektrumzavarral élő személy a fogyatékosságügyi országos érdekvédelmi szervezet által kiállított tagsági igazolvánnyal, a maszkviselésre vonatkozó szabályok alóli mentesség érvényesítéséhez kiállított, fogyatékos állapot fennállását igazoló dokumentummal vagy orvosi igazolással igazolhatja állapotát - írja a portál.

Korábban egyébként az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége hívta fel arra a figyelmet, hogy az érintett emberek és családjaik egy részének kivitelezhetetlen feladat a fogyatékossággal élő családtag kötelező maszkviselése.

Mint írták: a többségében egyszülős családok számára megoldhatatlan az, hogy hozzátartójuk nem tudja elviselni magán a maszkot, és így a büntetés kockázata nélkül nemcsak a tömegközlekedési eszközöket nem tudják használni, hanem boltba, gyógyszertárba sem tudnak elmenni - emlékeztet a 24.hu.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Kisszsigi666, 2020.11.21 07:56

Akkor ne menjenek. Sajnálom azt aki mentális betegséggel küzd, számonra sem teljesen ismeretlen dolog, de ettől még ugyanúgy fertőzőképes lehet, és embereket veszélyeztethet egy nyilvánvalóan átgondolatlan szabálymódosítas miatt pedig szólni se lehet érte, köszönjük a nép nevében a döntéshozók újabb kifogásolhatatlan eredményét. Vészhelyzetben nem játszik a tolerancia, ezt kellene felfogni, és nem elfogadni mindenkinek a kifogásait.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html