Egyre több a baleset a magyar utakon - év végéig még százan halhatnak meg

Az év első háromnegyed évében nőtt a balesetek, a közúti balesetekben megsérültek, valamint az ezekben a belesetekben meghaltak száma is a tavalyi év azonos időszakához képest - írta a KSH adatai alapján a Világgazdaság.
Domokos László, 2018. december 6. csütörtök, 08:08
Fotó: Napi.hu

Eszerint az idei harmadik negyedévében 4846 személysérüléses közúti közlekedési baleset volt a hazai közutakon, a nyers adatok alapján 2,2, a szezonálisan kiigazított számokat tekintve 1,4 százalékkal kevesebb, mint a megelőző év harmadik negyedévében. Ebben az időszakban a balesetekben 175 ember vesztette életét, 1651 fő súlyos, 4686 személy pedig könnyű sérülést szenvedett.

A mintegy ötezer baleset során a járművezetők ugyan kevesebbszer (2,7 százalékkal) szegték meg a közlekedési szabályokat, de így is 4501 esetben szabálytalankodtak. A baleseteket leginkább (1444-szer) továbbra is a "a sebesség nem megfelelő alkalmazása" okozta.

A harmadik negyedévében 157 halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt, 1-gyel több, mint egy évvel korábban. A súlyos sérüléssel járó balesetek száma 5, a könnyebb sérülést okozóké 1 százalékkal csökkent - írta a lap.

Az év első három negyedévében a balesetek száma 2, a balesetekben megsérült személyek száma 1,9, a meghaltak száma pedig 7,2 százalékkal nőtt.

Idén eddig kevesebb súlyos közúti baleset történt, ugyanakkor többen haltak meg az utakon, mint tavaly. Az utóbbi évek adatait figyelembe véve még legalább száz életet követelnek az év hátralévő részében a közúti balesetek. Az ORFK adatai szerint 2018-ban eddig több mint 530-an haltak meg közlekedési balesetben Magyarországon.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2018.12.06 20:26

@Anonymus33: Egyetértek. Sajnos így van, ahogyan mondod.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2018.12.06 19:00

@Anonymus33:
Igazad van, de attól függetlenül a magyar statisztikát rendesen rontják a román és török sofőrök. Nemrég volt a hírekben M1, Ácsnál román kamionos döngetett bele álló ukrán buszba.
Amúgy nekem is tele a tököm a sok hazai seggfejjel.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Anonymus33, 2018.12.06 16:35

Nem erdemes szamolni! Egyszerüen a magyarok irtozatosan szarul vezetnek autot! Semmi fegyelem, semmi figyelmesseg! Az orszaguti kanyarokban jönnek veled szemben a te savodban, ugy hogy le kell huzodnod, hogy ne haljon meg senki. Es akkor meg a bumburnyak vigyorog a sarga fogaival az arcodba. Nem segit a trafipax sem, mert a bunko lassan is halalosan hülyen vezet. Es, ha az orszaguton betartod az elöirt 90 kilometeres sebesseget, tuti, hogy a seggedre jön egy müanyag Suzuki vagy egy rozoga füstölgö Audi es megprobal nyomni, hogy lepjel a gazra. S ha nem lepsz a gazra megprobal elözni, de nincsen naftaja igy egyvonalban haladva veled elöz es ha szembe jön a forgalom akkor el kezd remegni nem csak a soför, hanem az egesz Auto, hogy vissza tud é sorolni. S ha nem tud? Le van kakva, ha ö es az artatlan soför meghal. A birosag is lazan fogja fel, mert ez szandekos gyilkossag ahol a halottak mellet meg jo par 50 ember eletet boldogtalanna teszik. Ilyen nemü halalos balasetek okozojat eletfogytiglanra ültetnem, aki köcsög az haljon meg a sitten!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html