Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Eszerint a héten megkezdett akció célja, hogy megfékezzék a szabálytalanul, erőszakosan közlekedő autósokat. A rendőrök elsődleges feladata a záróvonalat figyelmen kívül hagyók, a leállósávban közlekedők, a kötelező haladási irányt figyelmen kívül hagyó, a tilos jelzésen áthajtó autósok kiszűrése a város legforgalmasabb csomópontjain.

December 23-ig minden a sor elejére szabálytalanul besoroló, a többieket félrelökő erőszakos autós, és a tilos jelzésre fittyen hányva a kereszteződésen átszáguldó sofőr okkal félhet a felelősségre vonástól. Jelöletlen, videóval felszerelt rendőrautók vadásznak rájuk - olvasható a közleményben.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kapta a feladatot, hogy a főváros útjain a tapasztalatok alapján azokban a csomópontokban, ahol ez a fajta közlekedési viselkedés a legjellemzőbb, kezdjen el célzott ellenőrzési akciót. Erre jelöletlen (tehát nem matricás, fényhidas) rendőrautókat használnak fel, amelyekben hitelesített képfelvevő eszközt helyeznek el.

Az akció már elkezdődött ezen a héten, a kijelölt akciócsoport december 23-ig ütemesen indulnak bevetésre az előre meghatározott pontokra szerte a városban.

Elsődleges feladatuk a záróvonalat figyelmen kívül hagyók, a leállósávon közlekedők, a kötelező haladási irányt figyelmen kívül hagyó, a tilos jelzésen áthajtó autósok kiszűrése, de ezeken felül bármely más szabálytalanságot vesznek észre, akkor is intézkednek.

Egy napon több helyszínen is ellenőriznek, több csoportban, több gépjárművet bevetve. Hogy tovább nehezítsék a szabálytalankodók dolgát, a lefülelt autósokat a többi közlekedőt nem zavarva kivezetik a forgalomból, és a helyszíntől távolabb leállítva szembesítik tettével. Így az adott kereszteződéshez közelítőknek nem tűnik fel a rendőri jelenlét, ezáltal hatásosabb lehet az ellenőrzés. A szabálytalanságon ért autókat nem a jelöletlen gépkocsik személyzete ellenőrzi, hanem külön ezzel a feladattal kirendelt, jelölésekkel ellátott járőrkocsival dolgozó rendőrök - írta az OBB.