Meglepő dolog derült ki a magyar autósokról

Inkább a vidéki, idősebb sofőrök vannak tekintettel a körülöttük autózókra - legalábbis ez derül ki az ORFK felméréséből az Infostart.hu beszámolója szerint.
Domokos László, 2019. május 9. csütörtök, 07:15
Fotó: Napi.hu - Kummer János - Képünk illusztráció.

Az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága - a Groupama Biztosító szakmai partnereként - vett részt egy programban: arra voltak kíváncsiak, mennyire vezetnek defenzíven a magyar autózók, mennyire szabálykövetőek (követési távolság kontra levillogás, viselkedés dugóban, beengedés másik sávból), mennyire előzékenyek.

A magyar járművezetők fele együttműködő, defenzív, nyugodt sofőrnek számít - mondta Berzai Zsolt rendőr alezredes, balesetmegelőzési osztályvezető az InfoRádiónak.

A Groupama megbízásából készült felmérés alapján a férfiak és a nők között nincs különbség ebben, de az életkor és a lakóhely szerint annál inkább. A fiatalok és a fővárosiak kevésbé tűnnek előzékenyeknek a volán mögött, tehát a vidéken lakók és az idősebbek nagyobb türelemmel, körültekintéssel vesznek részt a forgalomban.

A kutatás alapján tehát egy vidéki kisvárosban gyakoribb, hogy ha elsőbbsége is van valakinek, de forgalmi okok miatt nem tud előrébb jutni, előzékenyen engedi a besorolást másnak - állapította meg meg Berzai.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Mekelekke, 2019.05.09 11:11

Akinek átmeneti anyagi gondjai vannak, az türelmetlenül, bukóbban, udvariatlanul vezet. Mihelyt rendeződik a gond, nyomban lassul a tempó és elkezdi észrevenni a többi autóst is maga körül.
Tehát pl a német autózási kultúra könnyen elérhető: mindenki kapjon német fizetést :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html