Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága - a Groupama Biztosító szakmai partnereként - vett részt egy programban: arra voltak kíváncsiak, mennyire vezetnek defenzíven a magyar autózók, mennyire szabálykövetőek (követési távolság kontra levillogás, viselkedés dugóban, beengedés másik sávból), mennyire előzékenyek.

A magyar járművezetők fele együttműködő, defenzív, nyugodt sofőrnek számít - mondta Berzai Zsolt rendőr alezredes, balesetmegelőzési osztályvezető az InfoRádiónak.

A Groupama megbízásából készült felmérés alapján a férfiak és a nők között nincs különbség ebben, de az életkor és a lakóhely szerint annál inkább. A fiatalok és a fővárosiak kevésbé tűnnek előzékenyeknek a volán mögött, tehát a vidéken lakók és az idősebbek nagyobb türelemmel, körültekintéssel vesznek részt a forgalomban.

A kutatás alapján tehát egy vidéki kisvárosban gyakoribb, hogy ha elsőbbsége is van valakinek, de forgalmi okok miatt nem tud előrébb jutni, előzékenyen engedi a besorolást másnak - állapította meg meg Berzai.