Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A magyar felnőtt lakosság 64,9 százaléka rendelkezik gépjárművel, ezek mindegyikének rendelkeznie kell kötelező gépjármű-felelősségbiztosítással. Baleset esetén jó, ha kéznél van egy kárbejelentő űrlap, de általában nincs ott, emiatt indította el a Mabisz az E-kárbejelentő alkalmazást.

Ez a szolgáltatás gyorsíthatja az ügyintézést közúti baleset esetén. Az E-kárbejelentő applikációról a magyar felnőtt lakosság 48,4 százaléka hallott már, ebből 5,6 százalékuk le is töltötte, de még nem használta, míg további 1,1 százalékuk már használta is, derül ki a Századvég által készített felmérésből. A személyes tapasztalattal rendelkezők mindegyike elégedett volt az applikációval.

Eddig csaknem 200 ezren töltötték le az applikációt, és 2700 kárbejelentés volt az alkalmazáson keresztül.

A gépjárművel rendelkező válaszadók 53,2 százaléka jelezte, hogy használni tervezi az alkalmazást a jövőben, 14,9 százalékuk biztosan használni fogja, míg a válaszadók kétötöde nem érdeklődik a lehetőség iránt. Az alkalmazást a megjelenése óta több mint 198 ezren töltötték le és 2000-en látogattak el a ekar.hu oldalra, valamint 2700 kárbejelentés érkezett június 13-ig az E-kárbejelentőn keresztül. Ez naponta átlagosan 17 bejelentést jelent.

Az így benyújtott káresetek ügyintézése legalább 24 órával korábban zárul le, a gyorsabb bejelentésnek köszönhetően - hangsúlyozta Mészáros László, a Mabisz műszaki és informatikai főosztályvezetője. Az alkalmazás folyamatosan fejlődik és bővül új funkciókkal annak érdekében, hogy még egyszerűbb és gyorsabb kitöltést tegyen lehetővé a ügyfeleknek a kiemelten stresszes szituációkban.

A biztosítótársaságok folyamatosan küldik ki ügyfeleiknek a kitöltési folyamatot meggyorsító QR kódokat, illetve helyezik el azokat az új szerződések megkötésekor a biztosítási dokumentumokon (pl.: díjigazolás, zöldkártya). Több mint 800 ezer QR kód van már az ügyfeleknél, vagyis nagyjából minden hatodik gépjármű tulajdonos egyszerűen, akár előre is feltöltheti telefonos vagy webes alkalmazását ezekkel az adatokkal.