Kiválasztották a legjobb autógumit

A 225/45 R17-es méretű - korábban lesajnált - négy évszakos gumik vizsgáztak. Volt amelyik példásan szerepelt, de akad olyan is, amelyet nem szerencsés feltenni az autóra.
Csernátony Csaba, 2019. november 23. szombat, 18:11
Fotó: Napi.hu

A német autóklub, az Adac és az Autobild szaklap is rendszeresen teszteli a különböző gumikat, most az utóbbi a 225/45-ös R17-es kategóriából a négy évszakos abroncsokat vizsgálta.

A példástól a nem ajánlottig

A Totalcar cikke szerint a négy évszakos gumiknak nincs jó hírük, e sokáig a megtűrt kategóriába tartoztak, de az utóbbi időben már más a helyzet.

A tesztet az összesítésít Michelin CrossClimate+ nyerte megelőzve a Vredestein Quatrac Pro nevű gumit, mindkettek példás minősítést kaptak. A harmadik helyet Goodyear Vector 4Seasons Gen-2 szerezte meg. A sor végére a Cooper Discoverer AllSeason, amely az egyetlen szereplő volt, amely a "nem ajánlott" minősítést kapta. Lényeges, hogy a szóban forgó teszt csak a 225/45 R17-es méretű gumikat nézte, más méretben a különböző márkák gumijai máshogy teljesíthetnek.

A tesztről részletesen a Totalcar itt elérhető cikkében olvashat, amelyből kiderül, kinek érdemes négy évszakos gumit választania a téli-nyári kombó helyett.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

gybognarjr, 2019.11.24 02:30

Számomra érthetetlen az előítélet az M+S (Mud & Snow) egész évszakos gumik iránt. Soha életemben eszembe sem jutott, hogy téli gumit vegyek, mert nincs rá szükségem. 50 éve négy évszakos gumi volt, van és lesz minden kocsimon ezentúl is.
Akinek havon, jégen kell vezetnie, azt sajnálom, természetesen téli gumit, vagy szegecseset használhat, de az speciális eset az év egy részében és speciális gumi jobb rá. A Világon az évszakok és földrajzi helyek szerint a négy évszakos gumik a tipikusak, ami kitesz legalább használt gumik 75%-át. Tehát ez a normális, tipikusan használt gumi.
A téli gumik gyatra gumik, csak hóban, jégen teljesítenek, tehát semmi áron nem typikus gumik, speciális korülményekre lettek tervezve, enyhe időben le is kell venni azokat. Az M+S gumik használhatók bármikor és bárhol.
Példa: Nem érdemes kategórizálni a Forma 1 gumijait, hogy azok jobbak, vagy rosszabbak mint az utcai gumik, általános használatra, mert azok speciális, versenyzésre tervezett gumik és ha $2,500 is darabja,, gyengébb a menetteljesítménye, mint egy $150.00-os négy évszakos gumi, ha ráteszik az utcán vezetett sportkocsira.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html