Eltűnt a magyar autópiac negyede

Az első félévben közel 56 ezer új személyautót helyeztek forgalomba Magyarországon, ez 25 százalékos csökkenést jelent éves szinten.
Csernátony Csaba, 2020. július 1. szerda, 13:58
Fotó: Getty Images

Júniusban több mint 10 ezer autót adtak el a magyar piacon, ez 24 százalékos visszaesést jelent a tavaly júniusi adatokhoz képest - derül ki a Datahouse szerdán publikált adataiból.

Az első félévben összesen 55 673 darab új autó került forgalomba, ami 25 százalékos hanyatlásnak felel meg. A Magyar Gépjűrműimportőrök Egyesülete a friss adatokat kommentálva közölte: a koronavírus-járvány miatt hozott állami és gyártói intézkedések jelentős piaci visszaesést eredményeztek Európa-szerte. Magyarország esetében az óvatosság, a gyárak bezárása és az emberek távolságtartása áprilisban és májusban hónapokban jelentős visszaesést eredményezett.

Az MGE prognózisa szerint az idén 118 ezer személyautó találhat gazdára a magyar piacon.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

totyika, 2020.07.02 17:17

Eltűnt az én Austin Martinom Toto Wolf bevásárlásában. Akit érdekel a Forma 1, azzal szívesen fogadok, hogy 2021-ben Hamilton és Vettel egyazon csapatban folytatják versengésüket. Lásd és halld Az RTL ( nem az RTL Klub) szösszenéseit!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html