M1-es autópálya bővítése: új helyszínen indul az előkészítés

Előkészítik az M1-es autópálya bővítését. Várhatóan 2021-től lesz meg a kétszer három sáv.
Csernátony Csaba, 2019. január 31. csütörtök, 15:54
Fotó: Napi.hu

Az M1-es autópálya bővítésének köszönhetően kétszer három sávban halad majd Budapesttől Győrig.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. most közölte, előkészítik a második - Tatabányától Győrig - tartó szakasz bővítését. Ez 46 kilométeren jelent majd három-három sávot az autósoknak. A terveket Főmterv Zrt. és a Roden Kft. készíti, a pénzt pedig az állam adja.

A miniszter 2021-re ígérte a befejezést

Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter még tavaly augusztusban az M1-es fejlesztéséről azt mondta:  Magyarország legterheltebb autópályája, hiszen az országon átmenő forgalom az osztrák határ és Budapest között lényegében ezen az egyetlen úton bonyolódik le, tervezésekor pedig nem számítottak ennyi, az Európai Unióba tartó járműre.

Mostanra már a tűréshatáron van a forgalom, lényegesen több járművet már nem bír el. A miniszter akkor azt is elmondta, az M1-es autópálya három sávossá bővítése 2021-ben kezdődhet meg, a felújítási és bővítési munkálatok idejére pedig akciótervet dolgoztak ki a forgalom könnyítésére.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

csel, 2019.02.01 13:59

@abamisi49: Valami, valamikorra, kétszer annyiért.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

abamisi49, 2019.02.01 10:09

Most akkor mi készül el és mikorra?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html