Saját zsebre dolgoztak a magyar autópályarendőrök

A Győri Regionális Nyomozó Ügyészség előnyért hivatali kötelességét megszegve bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást az autópályarendőrségnél - adták hírül.
Szász Péter, 2019. február 26. kedd, 17:35
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A nyomozás eddigi adatai szerint a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság állományába tartozó rendőrök az M1 autópályán ellátott szolgálatuk alatt, a szabálysértőkkel szemben kezdeményezett intézkedéseik során készpénzért cserébe elálltak a további intézkedésektől - fogalmaz a hivatal.

Az ügyészség a beszerzett bizonyítékok alapján kedden nagyszabású akciót hajtott végre, hogy az elkövetőket tetten érje és további bizonyítékokat szerezzen. Az ügyben 18 személyt vettek őrizetbe a kutatások során több mint tízezer euró készpénz került elő.

Az előnyért hivatali kötelességét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, azonban a büntetési tétel felső határa - figyelemmel a halmazati szabályokra - 12 év.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2019.02.26 19:03

"Saját zsebre dolgoztak a magyar autópályarendőrök+
Tényleg? Semmi probléma, hiszen az orvosok azért kapnak megalázó fizetést, mert a hálapénz bele van kalkulálva, és ez elfogadott Magyarországon.
Akkor a rendőrnek jár ennyi plusz pénz ugye?
Miért nem vizsgálta soha az APEH, utána a NAV, hogy egy orvos, akinek az igazolt jövedelme havi pár százezer, miből él olyan körülmények között, ahogy?
Tehát az orvosak hagyta a kormány, de amikor korrupció ellenest kellett produkálni, akkor a rendőröket odadobta.
Hogy is van ez, olajszőke miniszeterúr?
Valaki mesélje már el hivatalosan, hogy miért az alsó emberek vannak megszívatva, fönt a milliárdokat elkúrók pedig megússzák?
Nagyja tolvajok, erről regéljetek!
Az OLAF biztos megválaszolná.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html