Autópályákhoz kötődő fejlesztésekről döntött a kormány

A kormány hozzájárult hat útépítési projektnek az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Programba (IKOP) való felvételére - az erről szóló határozat a Magyar Közlönyben jelent meg. Egyebek mellett összeköttetést kap a pápai repülőtér az M1-es autópályával.
Napi.hu, 2016. augusztus 25. csütörtök, 10:46
Fotó: Napi.hu

A projektek - és költségeik - a következők: folytatódik a 21-es számú. főút Heves és Nógrád megyei szakaszának kapacitásbővítése 56 milliárdból, az út 2x2 sávos lesz. Viszont csak 2x1 sávos lesz - de fejlesztési lehetőséggel - a 47-es számú főút Hódmezővásárhelyt elkerülő szakasza, amelynek a költsége 38 milliárd forint. Gyorsútat kap Kaposvár az M7-es autópályától, balatonlellei indulással, 102 milliárdért.

Egert is 2x2 sávos gyorsforgalmi út köti majd össze az M3-as autópályával, ez 56,8 milliárdba kerül. A 48-as számú főút Debrecen-Nyírábrány (országhatár) közötti szakasza részben 2x2 sávos lesz, a költsége 22 milliárd forint. Végül 111 milliárd forintból kap összeköttetést az M1-es autópályával a pápai repülőtér. A 83-as számú főút Győrnél csatlakozik az autópályához.

HOZZÁSZÓLÁSOK