Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A biztosításközvetítő közleményében kifejtette: az új autók átlagos casco-díja 92 ezer forint, ami több mint 70 százalékkal magasabb, mint az évfordulós váltók 53 600 forintos éves összege.

A közvélekedéssel ellentétben, miszerint a casco szerződéseket többnyire 5 évnél fiatalabb autókra kötik, az alkusz saját portfóliójából származó adatok szerint a casco szerződések 49 százaléka legalább 7 éves autókra vonatkozik. Ezt részben azzal indokolta a netrisk.hu, hogy a biztosítók folyamatosan emelik a biztosítható gépjárművek korhatárát, másrészt a korábban hitelre vásárolt, és még mindig törlesztés alatt álló autóknál a hitelező megköveteli a casco fenntartását.

Az alkusz megjegyezte azt is, hogy a casco-szerződők évről évre egyre nagyobb arányban vállalnak magasabb önrészt a kedvezőbb díjért. Idén mindössze a casco-szerződések 43 százalékánál volt 50 ezer forint és 10 százalék az önrész, miközben a 10 százalék, de legalább 100 ezer forintos önrészű szerződések aránya 41 százalékra emelkedett, a 2013-as 29 százalékról.