BUX
39663

Autósok figyelem! Durva büntetések jöhetnek

Ezentúl csak azok az autósok úszhatják meg minden kétséget kizáróan a parkolási bírságot Budapesten, akik minimum fénysebességgel veszik meg a parkolójegyet - tudta meg az mfor.hu.

Napi.hu, 2016. március 4. péntek, 09:11

A portál szúrta ki, hogy Szeneczey Balázs, városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes, előterjesztett egy rendeletmódosítást, mellyel hatályon kívül helyezték a parkolójegy utólagos bemutatására lehetőséget adó részt.

Az eddigi szabályozás értelmében, ha az autós az ellenőrzés időpontjában rendelkezett érvényes parkolójeggyel, csak azt nem az előírásoknak megfelelően helyezte el, vagy az ellenőrzés időpontja és a fizetés érvényességének kezdő időpontja között nem telt el 5 percnél hosszabb idő, vagyis épp az ellenőrzés ideje alatt vette meg a jegyet, akkor lehetőség volt a parkolásüzemeltető ügyfélszolgálati irodájában bemutatni az eredeti parkolójegyet. Ez a lehetőség megszűnt.

A módosítás indoklásában elismeri az előterjesztő "a parkolójegy utólagos bemutatása lehetőségének megszüntetése várhatóan kedvezőtlenül érinti a gépjármű vezetőket".

A döntés mögött az áll az mfor.hu szerint, hogy az utólagos bemutatás lehetőségével egyre gyakrabban éltek az autósok.