BUX
41516

Autósok figyelem: fontos határidő érkezett!

Napokon belül lejárnak a 2016. évre váltott országos és megyei e-matricák - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt.

Napi.hu, 2017. január 24. kedd, 12:27

A tavalyi vignettákkal 2017. január 31-én, kedden éjfélig lehet jogszerűen közlekedni, a vásárlást nem érdemes utolsó pillanatra hagyni.

A matricákat megvásárolhatja

a NÚSZ weboldalán,a NÚSZ 18 ügyfélszolgálati irodájában,a NÚSZ értékesítési pontjain, többek között Rajkán és Hegyeshalmon,sms-ben,mobilalkalmazással,a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. viszonteladóin keresztül online,benzinkutakon,és egyes utazási irodákban.

Az e-matricát minden esetben a díjköteles útra való felhajtás előtt kell megváltani, a pályamatrica megvásárlása soha nem jelent visszamenőleges jogos úthasználatot. A vásárláskor, még a fizetés előtt ellenőrizni szükséges a rendszámot, a felségjelet, a járműkategóriát és az érvényességi időt. Amennyiben valaki érvényes e-matrica nélkül, vagy nem a megfelelő vignettával közlekedik, jogosulatlan úthasználatot követ el és pótdíj kiszabására számíthat, amelynek alap összege 14.875 forint.

Idén lényegi változás nem történt az e-matricás rendszerben. A díjköteles gyorsforgalmi úthálózat az M86 autóúttal és az M85 autóút tavaly még nem díjköteles szakaszával bővült, ennek megfelelően már van Vas megyei e-matrica.