Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A rendőrség szokás szerint közzétette, hogy hova tesznek majd traffipaxokat júniusban, ezen belül is a mostani hosszú hétvégén. Ebből a listából szemezgettünk.

Hol mérhetnek a fővárosban?

Budapesten szombaton délelőtt például a XIX. kerületi Határ úton, valamint a zuglói Ajtósi Dürer sorra mennek a háromlábúak, délután pedig többek között a II. kerületi Hűvösvölgyi úton lesz mérés. Vasárnap hajnalban a Ferihegyi úton lehet számítani a traffipaxokra, délután pedig a Szerémi úton és a Budakeszi úton bukkannak fel a tervek szerint.

Balatonon is ott lesznek

A Balaton északi partján a 71-es főút csopaki és alsóőrsi szakaszán lesz mérés szombat délután, valamint Aszófőn a Hunyadi utcában.Vasárnap délelőtt pedig Balatonalmádiban a Fűzfői úton és a Veszprémi úton is lehet traffipaxokra számítani.

A déli parton Zamárdiban szombat délelőtt a Vasút utcában lehet mérés, délután pedig Fonyódon a Vitorlás és Turul utcában is. Siófokon vasárnap például a Siófok Posta utcában és a Wesselényi utcában várható traffipaxozás. A teljes, megyékre bontott listát itt nézheti meg.

Mennyi lehet a büntetés?

Lényeges, hogy nem csak a szóban forgó helyeken, hanem mindenütt érdemes normális sebességgel menni a balesetek elkerülése érdekében.

Ha valakit mégis gyorshajtáson kapnak, akkor a sebességtúllépés mértéke alapján 30-300 ezer forintos büntetésre számíthat. Ez azt jelenti, ha városban, ahol 50-nel lehet menni és 70-nel megy valaki, akkor 30 ezres bírságot kaphat. A legnagyobb, 300 ezres büntetés pedig a 75-110 kilométer/h-s sebességért jár függően attól, hogy hol (lakott területen, városban, országúton, autóúton vagy sztrádán) történt az eset. Az alábbi infografikán részletesen bemutatjuk, hogy mennyi lehet a büntetés.

Mennyibe kerülhet a gyorshajtás?
Create bar charts