Autósok, figyelem: így bukhatnak könnyen több ezer forintot

A váratlan március fagyok miatt csúszik a gumiabroncsok cseréje. Sok magyar autós még mindig nem tudja, milyen a biztonságos gumi, de legalább hajlandó költeni arra, hogy szakszervizben foglalkozzanak az járműve kerekével.
Komócsin Sándor, 2018. március 20. kedd, 09:29
Fotó: AFP

A magyar autósok március második felében szokták a járművük téli gumiját nyárira cserélni, ami idén a fagyos idő miatt húsvét utánra csúszhat - írja a Magyar Idők. A Vredestein abroncsgyártó cég felmérése szerint az autósok több mint fele nagyjából tízezer forintos költséggel számol, ötödük ennél többet sem tart kizártnak.

A kerékcserét csak a felmérés válaszadóinak ötöde végzi otthon. A szervizbe járók 70 százaléka mondja azt, hogy inkább messzebb utazik és többet fizet, csak megbízható műhelyben, jó mesterek végezzék el a gumicserét.

Az autósok 80 százaléka tudja, hogy a törvény 1,6 milliméteres gumimintázat-mélységet ír elő. Ugyanakkor azzal még mindig harmaduk nincs tisztában, hogy a biztonságos autózáshoz 3-4 milliméteres mélységre van szükség. Úgy gondolják, hogy ennél kopottabb abronccsal is nyugodtan közlekedhetnek.

A fotó forrása: Jean-Sebastien Evrad/AFP

HOZZÁSZÓLÁSOK