Autósok, figyelem: Így futhat bele könnyen egy több tízezres bírságba!

Bár a főpolgármester, a belügyminiszter és a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatóságának vezetője is jogtalannak ítélte a gyakorlatot, mégis büntetnek.
Dzindzisz Sztefan, 2017. augusztus 6. vasárnap, 10:35
Fotó: Stocksnap

Lehet-e az autósokat a közterület-felügyeletek kamerafelvételei alapján büntetni? A kérdés egy ideje napirenden van és bár többen felszólaltak alkalmazása ellen, nem mindenki ért ezzel egyet - írja a Magyar Idők.

"Ha a panaszos nem él jogorvoslattal az önkormányzati rendészet által kiszabott bírság kapcsán, illetve a bírságot saját elhatározásból befizeti, a szabályszegést ezzel a ráutaló magatartással elismeri, a pénz visszafizetésére nincs mód" - olvasható abban a hivatalos válaszlevélben, amelyet a Zuglói Önkormányzati Rendészet adott ki egy panaszosnak, akit 50 ezer forintra büntettek egy szabálytalan megfordulás miatt a vitatott jogszabályi hátterű, önkormányzat által kihelyezett kamera képe alapján. (Dühítő meglepetés érheti az autósokat az autópályán.)

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

palm, 2017.08.06 23:55

A zuglói közteresek hozzáállása valami kritikán aluli. Érdekes módon mikor én panaszt tettem régebben, képesek voltak leírni azt, hogy jogorvoslatra náluk nincs lehetőség, csak a rendőrségi eljárásban lesz. Ez persze nem volt igaz, és csak azért nem pereltem be őket, mert a rendőrség lényegében nekem adott igazat, és végül nem kellett fizetni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html