Autósok figyelem! Komoly költségcsökkentés érkezhet

A gépjárművek vételével összefüggő eljárási díjak és illetékek csökkentésével kapcsolatos javaslatcsomagon dolgozik a Miniszterelnökség - közölte Kovács Zoltán területi közigazgatásért felelős államtitkár az M1-en.
MTI, 2016. december 21. szerda, 19:33
Fotó: Napi.hu

Megkezdték a javaslatcsomag előkészítését, ennek tartalmát 2017-ben dolgozzák ki. Több elem közül Kovács Zoltán kiemelte a forgalmi engedély, vagy a törzskönyv ingyenessé tételét is, további részleteket azonban nem közölt.

A háttérműsorban beszélt arról is, hogy jövőre folytatódik az idén megkezdett illetékcsökkentés. Az ez évi 12 milliárd forint értékű csökkentés után 2017-ben további 2 milliárd forintot takaríthatnak meg az emberek, miután ingyenessé válhat az anyakönyvi kivonat kiadása, cégeknél pedig az egyszerűsített cégalapítás lehet térítésmentes, ha a parlament elfogadja az erről szóló javaslatot. Mindezek fedezete az erősödő gazdaság, mivel ebből az államnak többletbevétele származik.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rotaryfun, 2016.12.21 21:31

@acdc: Egyrészt zsiga haver is érdekelt a bizniszben, másrészt minél magasabb a díj annál több az biztosítási adó- hogy rohadna meg az összes narancs. Az összelopott vagyonokat illetékmentesen lehet papírozgatni ide oda és most a birkáknak bevillantják ezt a semmit. Csak nem birka mindenki !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

acdc, 2016.12.21 20:32

Ha annyira jól teljesít a gazdaság miért kellett megemelni a jövedéki adót 2 hónappal ezelőtt
faszfejek? Nem beszélve a pofátlan biztosítási díjakról, ami nem több mint egy államilag megtűrt kartellezés,átbaszás.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html