Autósok figyelem! Mától lehet kérni az ingyenpénzt

Csütörtökön indul az állami pályázat, amelynek célja az elektromos autózás hazai elterjedése - emlékeztet az Index.hu.
Index.hu, Napi.hu, 2016. október 27. csütörtök, 08:32
Fotó: Reuters

Idén a kormány kétmilliárd, jövőre pedig hárommilliárd forintot biztosít a tisztán elektromos hajtású személy- és kishaszon gépjárművek beszerzésének támogatására, pályázni mától lehet. A vissza nem térítendő támogatás mértéke a vásárlás időpontjában érvényes bruttó eladási ár 21 százaléka, legfeljebb 1,5 millió forint.

Fontos feltétel, hogy a 15 millió forintnál drágább elektromos gépkocsi beszerzésére a támogatás nem vehető igénybe. A pályázatok benyújtására október 27-től 2017. május 1-ig van lehetőség, de a határidő a jövő év elején felülvizsgálatra és meghosszabbításra kerülhet.

A támogatásra a magyarországi lakóhellyel rendelkező cselekvőképes természetes személyek, vagy - Magyarországon székhellyel, vagy telephellyel, vagy fiókteleppel rendelkező egyéni vállalkozók, civil szervezetek, helyi önkormányzatok, köztestületek, gazdasági társaságok, költségvetési szervek jogosultak. Természetes személyek és egyéni vállalkozók legfeljebb egy autóra igényelhetik a támogatást. Civil szervezetként, önkormányzatként, a köztestületként és költségvetési szervként viszont legfeljebb öt elektromos autó megvásárlására lehet pályázni.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

acdc, 2016.10.27 21:41

Akinek van x millió ft-ja egy elektromos kocsira az még kapjon pénzt is az államtól, ne fizessen gépjárműadót, meg töltse ingyen. Éljen a szabad piaci verseny.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

isabella, 2016.10.27 11:13

A legolcsóbb kocsi 6 millió forint. A hülyének is megéri, főleg ebben az országban.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html