Jópár helyen számíthatnak majd út- illetve csatornajavítási, és -építési munkálatokra idén ősszel a fővárosiak. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) segítségével az alábbiakban gyűjtöttük össze azokat az útszakaszokat, amelyeket az autósoknak tanácsos lesz elkerülniük a következő hónapokban. (A linkekre kattintva az érintett útszakaszokat mutató térképrészlet található.) Az aktuális lezárásokról a Fővinform honlapján érdemes tájékozódni.

A BKK Közút felügyeletében zajló budapesti útfelújítások 2012. évi ütemezése alapján várhatóan augusztus közepétől novemberig tartanak az útfelújítási munkálatok az alábbi útszakaszokon:

  • II. kerület, a Csévi utca Pasaréti út és Csévi köz közötti szakasza,
  • II. kerület, a  Kapy utca Csalán út és Törökvész út közötti szakasza,
  • XXII. kerület, a Kamaraerdei út XI. kerület határ és Dózsa György út közötti szakasza,
  • XXIII. kerület, a Szent László utca Tartsay utca és Szentlőrinci út közötti szakasza,
  • XXIII. kerület, az Újtelep út Szent László utca és Köves út közötti szakasza.

Előreláthatólag 2012 szeptember elejétől novemberig burkolatfenntartási munkák lesznek több építési ütemre bontva a X. kerületi Jászberényi út Maglódi út és a XVII. kerületi 526. sor közötti szakaszán is, kb. 4 kilométeres hosszban.

A BKK tervei szerint 2012 októberében kerül sor a IV. kerületi Váci út Vízmű buszforduló és Ezred utca közötti, kb. 630 méter hosszúságú szakaszának burkolat-fenntartási munkálatainak megkezdésére, és november végére már a megújult útfelületen zajlik majd a forgalom.

A BKK számol még az V. kerületi Kossuth Lajos tér, a Március 15. tér és a Ferenciek tere teljes átépítésével is, ám e munkák pontos ideje még nem ismert.

Biztosnak tűnik ugyanakkor, hogy november közepéig tartanak a VIII. kerületi Baross utcában és a IX. kerületi Üllői úton a közműfelújítási munkák. Szintén az iskolaszezont érinti, hogy előreláthatóan november 1-ig tart a X. kerületben az Új Köztemető főbejáratánál a körforgalom építése, amely a Sírkert utca, az Újhegyi út és a Felsőcsatári út egy részének lezárásával is jár.

Jelenleg is tart és az iskolakezdéskor is folyni fog a XIV. kerületi Róna utcában a csatornaépítés, ahogyan Csepelen is kitartanak a csatornázási munkák az év végéig. Ősszel viszont befejezhetik a Csepeli gerincút építését. 

A fentieken kívül természetesen még lehetnek olyan munkák, amelyről a Budapesti Közlekedési Központnak nincs tudomása, mert például olyan kerületi önkormányzati beruházás, vagy közműépítés, amelyhez még nem kértek forgalomtechnikai kezelői hozzájárulást.