Autósok figyelem! Új fizetős zónák jönnek

A XIII. kerület két ütemben jövőre újabb területeket von be a fizetős zónába, a parkolóórák beszerzése már megkezdődött.
Szász Péter, 2016. december 16. péntek, 17:58
Fotó: Napi.hu

Hamarosan fizetős lesz Budapesten, a XIII. kerületben a Gyöngyösi utca - Reitter Ferenc utca - Kámfor utca - Tatai utca - Szegedi út - Dévai utca - Róbert Károly körút - Lehel utca - Szegedi út - Reitter Ferenc utca - Petneházy utca - Béke utca - Tahi utca - Göncöl utca által határolt terület - tudta meg a Napi.hu a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt.-től.

A tervek szerint a Rákos-patakig húzódó területen 2017. július 1-től, attól északra pedig 2018. január 1.-től kell fizetni. A díj mértéke 175 forint lesz óránként.

A kerület indoklása szerint azokon a területeken, ahol eddig bevezették a fizetős parkolást, csökkent a zsúfoltság, több a szabad parkolóhely, a helyi lakosok a lakóhelyük közelében tudnak megállni, csökkent az átmenő forgalom, a környezeti zaj és károsanyag-kibocsátás.

A Közbeszerzési Értesítőben nemrég megjelent felhívás szerint a kerület 150 automatára írt ki közbeszerzést, illetve az ezekhez tartozó cserekazettákra, a berendezések programozására, táblák kihelyezésére, útburkolati jelek felfestésére. Az ajánlatokat január 13-ig lehet benyújtani, a beruházás várható értékéről az önkormányzati cég nem tudott tájékoztatást adni.

A IX. kerület is döntött

A IX. kerület idén októbertől tette fizetőssé a  József Attila-lakótelepet és a Vágóhíd utca környékét. A változtatásra azért volt szükség, mert az autósok p+r parkolónak használták a környéket, ami miatt a helyiek panaszkodtak. A díj itt is 175 forint óránként. Ebben az esetben a kerület egy kísérleti zónát is bevezetett, ahol az órák kétszer olyan távol vannak, mint korábban. A borítókép forrása: Ferencváros Újság

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ezmivolt, 2016.12.18 18:07

Amikor a Margit hídtól északra lett fizetős az alsó rakpart, szintén kiürült. Nagyon csúnya látvány volt a hepehupás kockakő burkolat. Annál még az is jobb, ha a parkoló autók takarják el. Ezzel a tarifával túl lőnek a célon, mert még a parkolóórák fenntartását sem fedezi, nemhogy azok telepítésének költségei megtérüljenek...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

joe39xx, 2016.12.17 19:51

Bizonyított? A fizetőssé tett részeken valóban csökkent az autók száma.
Pl. a Váci úti felüljáró alatt az Árpád hídnál, ahol hétköznap NULLA darab jármű áll a fizetős részen. Eddig a kb. 40-50 ott álló járműből tömegközlekedve haladtak tovább. Most inkább anélkűl jönnek, vagy ha fizetni kell, akkor a célig. Egy biztos, nagyon sok helyen nincs bevétel a fizetőssé ett helyeken. De legalább az ott lakók, de nem saját gépjárművel közlekedő helyiek is meg vannak vágva.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html