Autósok, figyeljetek! Rekordra készülnek a biciklisek

A holland nagykövet nyitotta meg az I Bike Budapest bringás felvonulást szombat délután, amin az esős előrejelzések ellenére mintegy tízezren gurultak végig. A Magyar Kerékpárosklub által szervezett örömbringázáson az elavult kerékpárutak korszerűsítése mellett a felújítás előtti Lánchíd átjárhatóságának megoldását hangsúlyozták - számolt be az InfoRádió.
Domokos László, 2017. április 23. vasárnap, 11:20
Fotó: Napi.hu

A Kerékpárosklub budapesti mozgalma közölte: nem várnak tovább a döntéshozókra, hanem szintet lép: elindítja a Bringás Rekord Hetet, melynek keretében jövő szombatig biciklire szeretnének ültetni mindenkit, aki látott már kerékpárt.

Várják közösségek, iskolák, cégek, szervezetek csatlakozását, amelyhez - munkahelyi kerékpártárolók telepítésétől a közlekedési oktatásig - szakmai segítséget ad a szervezet. A kampányt jövőre országossá bővítik.

A Magyar Kerékpárosklub célja fővárosi összefogással elérni, hogy 2030-ban a budapesti közlekedés 10 százalékát a kerékpárok tegyék ki - írta a portál.

Ez a belváros több pontján már megvan, így a fővárosi arány 10 százalékra emelkedése a városközpontban ennek sokszorosát jelentheti - mondja a klub. A csatlakozó magánembereket, cégeket, szervezeteket arra biztatják, hogy a közösségi médiában számoljanak be arról, hogyan kerékpároznak, hogy segítenek új embereknek bringára ülni.

HOZZÁSZÓLÁSOK