Autósokat figyelmeztet a rendőrség - megváltoztak a viszonyok

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján havazás, havas eső, ónos szitálás várható péntek estig, az Északi-középhegység szélvédett völgyeiben és az Alföld északi részén előfordulhatnak zúzmarás ködfoltok. Az ORFK arra kéri a közlekedőket, hogy a megváltozott időjárási viszonyoknak megfelelően vezessék járművüket.
K. Kiss Gergely, 2017. december 22. péntek, 15:17
Fotó: Napi.hu

A téli hónapokban a közúti balesetek jellemző oka, hogy a gépjárművezetők nem az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően közlekednek. Ebben az időszakban a legtöbb problémát a csúszós út és a romló látási viszonyok jelentik.

Lényeges, hogy minden járművezető alkalmazkodjon ezekhez a körülményekhez és járművét is készítse fel a téli közlekedésre - olvasható a rendőrség honlapján.

Az utakon nagyobb követési távolságot kell tartani, lassabban kell vezetni, így kisebb a balesetek bekövetkezésének kockázata. Rossz manőverezés esetén pedig a hibák könnyebben korrigálhatóak - figyelmeztet a hatóság.

A köd, a szitáló eső, a nedves, csúszós utak az év utolsó és első hónapjaiban mindennapossá válnak. Főleg éjszaka, de nagyon gyakran a nappali órákban is jellemző lesz a fagypont körüli hőmérséklet. A száraz és nedves útszakaszok hirtelen válthatják egymást, ami fokozott óvatosságot és figyelmet kíván a járművezetőktől.

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK