Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A miniszterelnök "mai mutatványa stand-up comedynek csillagos ötös volt", de inkább arról kellett volna beszélnie, hogy miként lesz Magyarországon az oktatás, az egészségügy Európa legjobbja, hogyan lesz fenntartható a környezeti fejlődés, miként működtetik a közszolgáltatásokat - közölte Harangozó Tamás.Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese a kormányfő évindító sajtótájékoztatóját

Szerinte Orbán Viktornak jobban oda kellene figyelnie párttársai, elsősorban a Miniszterelnökséget korábban vezető Lázár János megjegyzéseire, különösen arra, hogy a Fidesz elveszítette a kapcsolatát a valósággal, és ha ezt nem képes megtalálni, 2022-ben komoly bajban lehet.

Harangozó Tamás azt a miniszterelnöki kijelentést, amely szerint tavaly a bérek területén is előrelépés történt, úgy értékelte: Orbán Viktornak fogalma sincs, hogyan élnek, milyen bért kapnak emberek milliói. Bár valóban jól néznek ki a magas foglalkoztatottságról szóló adatok, a képet árnyalja, hogy több száz ezer magyar külföldön talált munkát, az autóiparban pedig lassan nincs olyan cég, amely ne döntött volna elbocsátásokról - tette hozzá a politikus.

Harangozó Tamás szerint a Fidesz megszorításokkal, elvonásokkal akarja elérni azt, hogy a kórházaknak ne legyen adósságuk, ez pedig további emberéleteket követelhet. Miközben a kórházak 65 milliárd forint adósságot halmoztak fel, addig a kormány év végén közel 300 milliárd forintot "szórt szét", csak a Miniszterelnöki Kabinetirodának 44 milliárd forintot adott.

DK: Orbán Viktor semmit nem mondott

Orbán Viktor ma délelőtt ismét eljátszotta, mintha lehetne tőle kérdezni, miközben a független sajtó egy részét elképesztő indokokkal tiltották ki a kormányfő nemzetközi sajtótájékoztatójáról - írta közleményében Barkóczi Balázs DK-szóvivő. Fájó, hogy a miniszterelnök még most sem tudott túllépni saját árnyékán, és a régi sorosozós és migránsozós lemezt feltéve két órán keresztül beszélt a semmiről, bohóctréfává züllesztve az emberekkel való valódi kommunikációt - tette hozzá a politikus.

A Demokratikus Koalíció továbbra is azt reméli, hogy a miniszterelnök egyszer hajlandó lesz válaszolni az embereket foglalkoztató valódi kérdésekre, többek közt a több mint negyedmillió nyomorgó nyugdíjas helyzetéről, a családi pótlék emelésének elmaradásáról, a Mészáros Lőrinc által ellopott százmilliárdokról vagy a Budapesten működő orosz kémközpontról.

Párbeszéd: Orbán monodrámája hemzsegett a hazugságoktól!

Monodráma lett a Kormányinfó: az előadást egy személyben Orbán Viktor vitte színre, a végeredménye viszont mindenkinek dráma - írta Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője és társelnöke Facebook-posztjában.

Különösen drámai, ahogyan a miniszterelnök a kulcsterületekről beszélt: 10 év kétharmad után is azt gondolja, hogy az egészségügy problémáit szabad szemmel megint nem látható fizetésemeléssel és néhány rendelő kifestésével orvosolni lehet, a klímakatasztrófa kapcsán az atomenergia szükségességét emlegetni pedig egyenlő a tudatlansággal vegyes tagadással. Utóbbi kapcsán javasoljuk Orbánnak, hogy tanulmányozza a saját képviselői által is megszavazott, a parlamentben napirendre vett, a klímavészhelyzet kihirdetéséről szóló Párbeszéd-javaslatot - nem a bozótos ég, hanem az erdő -, egyebekben annyit kérünk: lassan térjen vissza a valóságba - írta az ellenzéki politikus.

LMP: a miniszterelnök leváltása fogja elhozni a fordulatot klímaügyben

Orbán Viktor sajtótájékoztatójából "egyértelműen kiderült, hogy Magyarországon klímaügyben a valódi fordulatot nem a miniszterelnök zöldülése fogja elhozni, hanem a leváltása" - véli Schmuck Erzsébet és Kendernay János, a Lehet Más a Politika (LMP) társelnökei. Azt írták: miközben nemrég a Fidesz politikusai még a klímaváltozás tényét is vitatták, a miniszterelnök az önkormányzati választások után néhány héten belül nemcsak felismerte a probléma súlyát, hanem "mondatai alapján a kormány az ünnepek alatt meg is oldotta" a bajt.

Orbán Viktor egyenesen Európa egyik legzöldebb politikusának állította be magát, ebből azonban egy szó sem igaz; kormánya az elmúlt tíz évben felszámolta a magyarországi természet- és környezetvédelmi intézményrendszert, megadóztatta a megújuló energiákat, és olyan gazdaságpolitikát folytatott, amely kimondottan vállalta, hogy a német ipar érdeke fontosabb, mint a fenntarthatóság.

A miniszterelnök továbbra is a paksi bővítést tartja a karbonsemlegesség kulcselemének, álláspontja szerint Magyarország nem engedheti meg magának, hogy szélerőműveket építsen, de azt igen, hogy sok ezermilliárd forintot fizessen Oroszországnak "egy drága, elavult, veszélyes és valójában teljesen felesleges atomerőműért" - fogalmaztak az LMP társelnökei.