Az ellenzék szerint a valódi kérdésekre nem válaszol Orbán Viktor

Orbán Viktornak inkább az egészségügy, az oktatás fejlesztéséről kellett volna ma beszélnie - véli az MSZP frakcióvezető-helyettese. A DK szerint a miniszterelnök nem mondott semmit. A Párbeszéd társelnöke úgy véli, az egészségügyben sokkal súlyosabb a helyzet, mint ahogy arról Orbán beszélt, és nagy hibának tartja - hasonlóan az LMP-hez - hogy a klímakatasztrófa megoldását a kormányfő az atomerőműépítésben látja.
Domokos Erika, 2020. január 9. csütörtök, 21:55
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

A miniszterelnök "mai mutatványa stand-up comedynek csillagos ötös volt", de inkább arról kellett volna beszélnie, hogy miként lesz Magyarországon az oktatás, az egészségügy Európa legjobbja, hogyan lesz fenntartható a környezeti fejlődés, miként működtetik a közszolgáltatásokat - közölte Harangozó Tamás.Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese a kormányfő évindító sajtótájékoztatóját

Szerinte Orbán Viktornak jobban oda kellene figyelnie párttársai, elsősorban a Miniszterelnökséget korábban vezető Lázár János megjegyzéseire, különösen arra, hogy a Fidesz elveszítette a kapcsolatát a valósággal, és ha ezt nem képes megtalálni, 2022-ben komoly bajban lehet.

Harangozó Tamás azt a miniszterelnöki kijelentést, amely szerint tavaly a bérek területén is előrelépés történt, úgy értékelte: Orbán Viktornak fogalma sincs, hogyan élnek, milyen bért kapnak emberek milliói. Bár valóban jól néznek ki a magas foglalkoztatottságról szóló adatok, a képet árnyalja, hogy több száz ezer magyar külföldön talált munkát, az autóiparban pedig lassan nincs olyan cég, amely ne döntött volna elbocsátásokról - tette hozzá a politikus.

Harangozó Tamás szerint a Fidesz megszorításokkal, elvonásokkal akarja elérni azt, hogy a kórházaknak ne legyen adósságuk, ez pedig további emberéleteket követelhet. Miközben a kórházak 65 milliárd forint adósságot halmoztak fel, addig a kormány év végén közel 300 milliárd forintot "szórt szét", csak a Miniszterelnöki Kabinetirodának 44 milliárd forintot adott.

DK: Orbán Viktor semmit nem mondott

Orbán Viktor ma délelőtt ismét eljátszotta, mintha lehetne tőle kérdezni, miközben a független sajtó egy részét elképesztő indokokkal tiltották ki a kormányfő nemzetközi sajtótájékoztatójáról - írta közleményében Barkóczi Balázs DK-szóvivő. Fájó, hogy a miniszterelnök még most sem tudott túllépni saját árnyékán, és a régi sorosozós és migránsozós lemezt feltéve két órán keresztül beszélt a semmiről, bohóctréfává züllesztve az emberekkel való valódi kommunikációt - tette hozzá a politikus.

A Demokratikus Koalíció továbbra is azt reméli, hogy a miniszterelnök egyszer hajlandó lesz válaszolni az embereket foglalkoztató valódi kérdésekre, többek közt a több mint negyedmillió nyomorgó nyugdíjas helyzetéről, a családi pótlék emelésének elmaradásáról, a Mészáros Lőrinc által ellopott százmilliárdokról vagy a Budapesten működő orosz kémközpontról.

Párbeszéd: Orbán monodrámája hemzsegett a hazugságoktól!

Monodráma lett a Kormányinfó: az előadást egy személyben Orbán Viktor vitte színre, a végeredménye viszont mindenkinek dráma - írta Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője és társelnöke Facebook-posztjában.

Különösen drámai, ahogyan a miniszterelnök a kulcsterületekről beszélt: 10 év kétharmad után is azt gondolja, hogy az egészségügy problémáit szabad szemmel megint nem látható fizetésemeléssel és néhány rendelő kifestésével orvosolni lehet, a klímakatasztrófa kapcsán az atomenergia szükségességét emlegetni pedig egyenlő a tudatlansággal vegyes tagadással. Utóbbi kapcsán javasoljuk Orbánnak, hogy tanulmányozza a saját képviselői által is megszavazott, a parlamentben napirendre vett, a klímavészhelyzet kihirdetéséről szóló Párbeszéd-javaslatot - nem a bozótos ég, hanem az erdő -, egyebekben annyit kérünk: lassan térjen vissza a valóságba - írta az ellenzéki politikus.

LMP: a miniszterelnök leváltása fogja elhozni a fordulatot klímaügyben

Orbán Viktor sajtótájékoztatójából "egyértelműen kiderült, hogy Magyarországon klímaügyben a valódi fordulatot nem a miniszterelnök zöldülése fogja elhozni, hanem a leváltása" - véli Schmuck Erzsébet és Kendernay János, a Lehet Más a Politika (LMP) társelnökei. Azt írták: miközben nemrég a Fidesz politikusai még a klímaváltozás tényét is vitatták, a miniszterelnök az önkormányzati választások után néhány héten belül nemcsak felismerte a probléma súlyát, hanem "mondatai alapján a kormány az ünnepek alatt meg is oldotta" a bajt.

Orbán Viktor egyenesen Európa egyik legzöldebb politikusának állította be magát, ebből azonban egy szó sem igaz; kormánya az elmúlt tíz évben felszámolta a magyarországi természet- és környezetvédelmi intézményrendszert, megadóztatta a megújuló energiákat, és olyan gazdaságpolitikát folytatott, amely kimondottan vállalta, hogy a német ipar érdeke fontosabb, mint a fenntarthatóság.

A miniszterelnök továbbra is a paksi bővítést tartja a karbonsemlegesség kulcselemének, álláspontja szerint Magyarország nem engedheti meg magának, hogy szélerőműveket építsen, de azt igen, hogy sok ezermilliárd forintot fizessen Oroszországnak "egy drága, elavult, veszélyes és valójában teljesen felesleges atomerőműért" - fogalmaztak az LMP társelnökei.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.01.11 10:29

Egy decemberi cikk ennek a párja, és a válasz, hogy mi volt ez kamu nemzeti kommunikációs bájolgás.
" Bajban van a kormánypárt, előszedik a talonból a kommunikációs csodafegyvert.
Habony Árpád ismét aktív szerepet kap a kormányzati politika és kommunikáció alakításában
.
Habony és emberei még 2018-ban szorultak ki Orbán közvetlen környezetéből, helyüket Rogán Antal miniszterelnöki kabinetvezető köre vette át. Csakhogy a váltás a Fidesz vezetése szerint nem jött be, ennek több kommunikációs baki ? például a rabszolgatörvény körüli retorikai zűrzavar ? mellett a helyhatósági választások elhibázottnak tartott kampánystratégiája az egyik legkomolyabb jele.
https://24.hu/belfold/2019/12/24/reaktivalja-a-kormany-a-korabban-hatterbe-szoritott-habonyt/
-----------
Szerintem a lecsúszáson már az Isten sem segít, nem hogy egy Földi halandó. :-)))
fidesz konyec
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

lezli, 2020.01.11 09:21

Írhatsz,kérdezhetsz,de minket nem érdekel! Amit viszont kijelentett a sajtótájékoztatóján!
"Én nem vagyok gyöngyöspatai, de ha az lennék, megkérdezném, hogyan lehet, hogy a velem egy faluban élő, etnikailag meghatározó csoport tagjai nagy összeget kapnak mindenféle munka nélkül, én meg itt keccsölök egész nap, nem tudom, hány órát, napot vagy évet kell dolgoznom ezért. Hogy is van ez?"- jelentette ki orbán az évi showműsorában.

Ez pedig Magyarország józanabbul gondolkodó embereit azért nem érdekli, mert a kártérítést a gyöngyöspatai "etnikailag meghatározó csoport tagjai", egyébként egyszerűbben romák,amiatt kapják, amit a tisztelt kormányunk nem tartatott be, vagyis a közös európai normákat,amit amúgy számos más területen sem tesz!
A másik megközelítés! Mondja ezt egy olyan ember, aki strómanjain keresztül milliárdokat habzsol ki a költségvetésből, vagy az eu-s pénzekből. Nekem pl. ezért hiteltelen ez a megszólalás, és csak terelésnek tartom, vagy azon honfitársaink megnyerésének, akik fogékonyak erre!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html