Az Országgyűlés elfogadta az éves számvevőszéki beszámolót

Az Országgyűlés kedden elfogadta az Állami Számvevőszék (ÁSZ) 2017-es beszámolóját és határozatot hozott arról, hogy az ÁSZ megállapításainak legyen nagyobb ráhatása az egyes szervezetek belső ellenőrzésének eredményességére - írja az MTI.
Szabó Zsuzsanna, 2018. október 16. kedd, 15:30
Fotó: Napi.hu

A határozat szerint - olvasható az ÁSZ honlapján kedden közzétett összefoglalóban - az Országgyűlés megállapította, hogy a számvevőszék teljesítette a törvényi kötelezettségeit és megfelelően gazdálkodott 2017-ben.

A közpénzügyek átláthatóságát és a nemzeti vagyonnal való felelős gazdálkodást erősítette meg az Országgyűlés azzal, hogy határozatával támogatta az ÁSZ-beszámoló felvetését a belső ellenőrzések és a számvevőszék közötti kapcsolat erősítéséről.

Az elmúlt években számos egyedi határozatban bízta meg az Országgyűlés plusz feladatokkal az Állami Számvevőszéket, ezek köre bővül a kedden elfogadott határozattal.

Ellenőrzési tapasztalatai és elemzési következtetései alapján több felvetést is megfogalmazott beszámolójában egyes közpénzügyi területek további fejlesztése, kockázatai csökkentése érdekében a számvevőszék.

Kép forrása: Szabó Dániel/Napi.hu

HOZZÁSZÓLÁSOK