Varga Mihály kiemelte: az exportképes magyar cégek számának növelésére törekszik a kormány, ezzel párhuzamosan az importkiváltásra alkalmas termékeket gyártó cégek számát, helyzetét is javítani kell. Meg kell találni azokat a piaci területeket, réseket, amelyeken sikeresek lehetnek a magyar vállalkozások. Ilyen területek lehetnek a gyógyszergyártás, a vegyipar, vagy az orvosi műszergyártás, a vízkezelés, illetve érdemes a cégeknek rácsatlakozni az itteni nagy autógyártók beszállítói hálózataira - tette hozzá.

A nemzetgazdasági miniszter arról is szólt, hogy a foglalkoztatás bővítése továbbra is kiemelt prioritás, ebben jelentős szerepet játszhat, hogy 2015 szeptemberétől elindul a duális képzés Magyarországon, amely hosszú távon az ország versenyképességét erősítheti.

Varga Mihály felidézte: a szakmai közvélemény ma már kedvezően ítéli meg a magyar gazdaság növekedési kilátásait, megemlítve, hogy a Morgan Stanley elemzőház, és az IMF is pozitívan látja a magyar GDP idei bővülési lehetőségeit.