Az árvíz miatt vasúti korlátozások lesznek szombattól

Vasúti korlátozásokra kényszerül a MÁV szombattól az árvíz miatt Szolnok és Szajol között, ami számos vonatot érint - áll a MÁV közleményében.
NAPI Online, 2006. április 13. csütörtök, 18:50
Fotó:

Sebességkorlátozás és késés mellett szombattól az árvíz miatt vasúti korlátozásokra számíthatnak a Szolnok és Szajol közötti szakaszon közlekedők - áll a társaság közleményében. Szolnok térségében szombat hajnaltól a Budapest-Békéscsaba, a Budapest-Debrecen-Nyíregyháza vasúti fővonalak menetrendjében ideiglenes változásokat vezet be a MÁV. Szolnok és Szajol között a magas vízállás miatt jelenleg csak 40 kilométeres óránkénti sebességgel közlekednek a vonatok. A mostani késések mellett szombat hajnaltól már jelentős forgalomkorlátozás várható - figyelmeztet a MÁV.

A magas vízállás miatt a vasúti hídszerkezeteket zúzottkővel megrakott tehervagonokkal terhelik le, ami miatt Szolnok és Szajol között az egyik vágányt le kell zárni a vonatforgalom elől április 15-én, szombaton 00.00 órától. Emiatt a Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony, illetve a Budapest-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza vasútvonalon közlekedő személyszállító vonatok közlekedésében szintén jelentős korlátozások lesznek.

A korlátozások miatt kerülő útvonalon és mintegy egyórás késéssel közlekedik a Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza InterCity(IC) vonat, amely a Budapest-Miskolc-Nyíregyháza-Debrecen vonalon halad majd. Ez idő alatt a Debrecen-Hajdúszoboszló-Püspökladány, illetve Nyíregyháza-Záhony közötti közvetlen IC összeköttetés szünetel, Debrecenből, illetve Nyíregyházáról közvetlen csatlakozó vonatjáratok indulnak és érkeznek a kerülő útvonalakon közlekedő IC járatokhoz. A Kraszna IC utasainak Debrecen-Mátészalka között közvetlen átszállási lesz lehetőségük - tájékoztat a MÁV.

A húsvéti ünnepi forgalom idejére bevezetett Budapest-Miskolc-Nyíregyháza-Debrecen-Szolnok-Kecskemét-Szeged (és vissza) közötti mentesítő Desiro IC vonatpár április 15-én, illetve 16-án Debrecen-Szeged között nem közlekedik. Április 14-én, illetve 17-én az eredetileg meghirdetett menetrend szerint közlekednek, de április 17-én jelentős késéssel.

A Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza közötti ünnepi mentesítő gyorsvonatok az eredeti útvonalon közlekednek, de 30-60 perces késések várhatók. A Budapest-Szolnok-Debrecen és a Budapest-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza vasútvonalon közlekedő távolsági vonatok az eredeti útvonalon Szajol-Szolnok érintésével közlekednek, késés itt is lesz - közli a MÁV.

A Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza, Szolnok-Szentes és Szolnok-Békéscsaba vasútvonalon a személyvonatok egy része csak Szajolig közlekedik, illetve onnan indul. Az utasokat Szajol és Szolnok között vonatpótló autóbuszok szállítják. Komárom és Almásfüzitő között csütörtök 0.00 órától mindkét vasúti pályán menetrend szerint közlekednek a vonatok, de a sebességkorlátozás (20, illetve 60 km/ó) továbbra is érvényben van, ezért hosszabb a menetidő. Almásfüzitő-Esztergom közötti szárnyvonalon még nem teremtődtek meg a biztonságos vasúti közlekedés feltételei, ezért továbbra is szünetel a vasúti közlekedés, buszok szállítják az utasokat.

Sárospatak és Sátoraljaújhely, Nyíregyháza és Balsa között 20, Tokaj és Rakamaz között 40, Baja és Pörböly, valamint Felsőzsolca és Hernédnémeti-Bőcs állomás között 60 kilométeres óránkénti sebességgel haladhatnak a vonatok - áll a közleményben.

HOZZÁSZÓLÁSOK