Az elektronikusan bevallók mától kérdezhetik le a késedelmi pótlékot

Az elektronikus bevallók augusztus 1-jétől kérdezhetik le, hogy 2010-re kell-e késedelmi pótlékot fizetniük - hívja fel a figyelmet az adóhatóság.
MTI-Eco, 2011. augusztus 1. hétfő, 19:20
Fotó:

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján közzétett tájékoztató ismerteti: az adóhatóság nem küld papíralapú folyószámla-kivonatot és pótlékértesítőt azoknak a cégeknek, illetve magánszemélyeknek, akik 2011-ben - törvényi alapon vagy önkéntesen - elektronikus úton nyújtottak be bármilyen bevallást vagy adatszolgáltatást. Ezek az adózók az Ügyfélkapun keresztül, az eBEV-szolgáltatásokon belül elérhető folyószámla-lekérdező felület segítségével folyamatosan megtekinthetik az állami adóhatóságnál vezetett folyószámlájukat, illetve a 2010-re vonatkozó késedelmipótlék-fizetési kötelezettségükről is tájékozódhatnak augusztus 1-jétől.

Akire nem róttak ki késedelmi pótlékot, erről szöveges üzenetben tájékoztatják. Akinek fizetési kötelezettsége van, annak a pótléklevezetése jelenik meg a képernyőn, a "Megfizetendő pótlék" mezőben szereplő összeg előírása pedig a folyószámla megfelelő késedelmi pótlék adónemén 2011. november 15-i dátummal látható.

A pótlékkal, annak levezetésével kapcsolatos észrevételeket többféle módon jelezni lehet: személyesen, a folyószámlát vezető illetékes adóigazgatóság ügyfélszolgálatán; telefonos egyedi ügyintézéssel, az Ügyintéző Contact Center (ÜCC) 40/20-21-22-es telefonszámának hívásával.

HOZZÁSZÓLÁSOK