Az érpataki polgármester szervezete ötven házat szerzett meg

Orosz Mihály Zoltánhoz, Érpatak polgármesteréhez tucatnyi civil és vallási szervezet köthető. A Benefícium Szeretetszolgálat nevű szervezettel majdnem ötven ingatlant szereztek meg, ebből jó párat egészen furcsa körülmények között - írja az Átlátszó.
Index.hu, 2016. május 30. hétfő, 13:52
Fotó: Napi.hu

A szervezetben a háromfős kuratóriumot Orosz Mihály vezeti, " tagok a polgármester testvére, Násztáné Orosz Erika, aki tagja az érpataki képviselő-testületnek is, és Gelsiné Uri Valéria, a helyi szociális intézmények vezetője, aki magánemberként Orosz élettársa" - írja a lap.

Az érpataki modell atyja az Átlátszó szerint ezeket az ingatlanokat is büntetésre-jutalmazásra használja. A lap felkereste a helyrajzi számok alapján az ingatlanokat, a korábbi tulajdonosokat, és kiderült, több esetben nem is volt egyértelmű a tulajdonosok számára, hogy eladták a házat. A Kossuth utca 40-ben lakó idősebb, saját bevallása szerint írástudatlan pár nem is tud róla, hogy a házukat eladták - elmondásuk szerint Orosz végig arról beszélt nekik, hogy csak a telket veszi meg, a ház maradhat a nevükön - írják.

A lap helyi forrásokra hivatkozva azt írja, a vételárat általában az önkormányzat pénzügyese viszi borítékban, és ha a tulajdonosok bérlőként a házban maradnak, a bérleti díjat is Gagna Mihálynénak fizetik. Arra pedig, hogy Orosz szervezetei és az önkormányzat pénzügyei mennyire összefolynak, azt a példát hozza az Átlátszó, hogy a közmunkásként dolgozóknál Gagna Mihályné eleve levonja az egyébként Orosz által alapított szervezetnek fizetendő bérleti díjat.

A nekünk nyilatkozók szerint nincs írásos szerződésük, és a bérleti díjról sem kapnak sem nyugtát, sem semmilyen hivatalos elismervényt - írja az Átlátszó.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Pegazus_a_borbarat, 2016.05.30 20:46

"nincs írásos szerződésük"

A saját bevallásuk szerint is írástudatlan tulajdonosoknak minek?

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

kopacs, 2016.05.30 16:46

Orosz most már Vona közvetlen munkatársa, elvégre Orosz ! Egy antiszemita párt vezetése végre több, mint 70 %.ban "kazar" az alelnökök közül négy személy, és ez reményt ad arra, hogy a párt demokrata lészen. Még az a Volner jelent veszélyt, aki talán vette a diplomáját, és ügyeskedő gazdasági háttere van.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html