Az Erzsébet-hidat is lezárja Tarlós Bruce Willisnek

Filmforgatások miatt forgalomkorlátozások lesznek a hétvégén - vasárnap a közúti forgalom elől lezárják az Erzsébet hidat
NAPI, 2012. július 6. péntek, 09:23
Fotó: Napi.hu

A belváros több helyszínén is filmeket forgatnak a hétvégén, ezért július 7-én, szombaton és július 8-án, vasárnap több helyen is kell majd kisebb-nagyobb forgalomkorlátozásokra számítani, az "A Good Day to Die Hard" című film forgatása miatt - közölte a BKK.

Július 7-én, szombaton 20 órától július 8-án, vasárnap 24 óráig lezárják a forgalom elől a Ferenciek terén a Buda felé tartó autóbuszok megállóhelyeit. Emiatt az itt megálló 5-ös, 7-es, 7E, 8-as, 112-es, 173-as, 173E, 178-as, 907-es, 908-as, 956-os, 973-as és 990-es jelzésű autóbuszokra mintegy száz méterrel hátrébb, a Városház utca torkolatánál kialakított ideiglenes megállóhelyen lehet felszállni. A filmforgatás idején alkalmanként 5-10 percre a forgalmat is leállíthatják.

Július 8-án, vasárnap 4 és 23 óra között lezárják a Kossuth Lajos utcát, a Szabad sajtó utat és az Erzsébet hidat a közúti forgalom elől, ebben az időszakban ide csak a tömegközlekedési járművek hajthatnak be, melyek forgalmát - illetve a gyalogosforgalmat is - a filmforgatás idején több alkalommal öt-tíz percre leállíthatják.

Július 8-án, vasárnap a 115-ös autóbuszok egész nap a Kiskörúton, terelve közlekednek a Ferenciek terei aluljáró lezárása miatt az Árpád híd M végállomás felé. A buszok nem érintik a Kálvin tér M, Ferenciek tere M és Szervita tér megállóhelyeket. Helyettük a Kálvin téren, az Astoriánál és a Deák Ferenc téren a 109-es autóbusz megállóiban állnak meg.

Más filmforgatás miatt szombaton és vasárnap a Madách téren is kisebb korlátozásokra kell majd számítani, ami miatt az erre közlekedő járatok, a 47-es és a 49-es villamos, valamint a 109-es és az erre terelt 115-ös autóbusz forgalmát alkalmanként öt-tíz percre korlátozhatják.

A Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a filmforgatások idején is a lehetőségekhez mérten zavartalan legyen a forgalom. Az esetleges kellemetlenségek miatt az utasok türelmét és megértését kérjük és köszönjük!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

obsi, 2012.07.06 11:24

Mivel közérdekű adatokról van szó Tarlós a forgatás végén kiad egy tételes elszámolási nyilatkozatot a bevételekről és kiadásokról.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

mjanos, 2012.07.06 10:22

Nana! Álljunk meg egy pillanatra. Itt nem úgy van a nóta, hogy mindenki szegény, a kormány már elvette mindenünket és drága a benzin?

Akkor meg nem kell félni a Balatonról visszaáramló "polgároktól".
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Tibi27, 2012.07.06 09:48

Gratulálok!
Abba nem gondolt bele Tarlótlan úr, hogy vasárnap délután-este jön haza a balatoni forgalom, ennek megfelelően az Erzsébet híd blokkolása miatt akkora lesz a dugó, mint ide Lacháza!
Hajrá filmforgatás!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html