Az Európai Bizottság előtt a Magyar halgazdálkodási operatív program

Hivatalosan is benyújtotta az Európai Bizottság részére a 2014-2020-as Magyar halgazdálkodási operatív programot (Mahop) a Miniszterelnökségen működő irányító hatóság 2015. június 29-én - közölte az Miniszterelnökség.
MTI, 2015. július 3. péntek, 10:02
Fotó: Napi.hu

A tájékoztatás szerint a halgazdálkodás fejlesztésére az előző időszakhoz képest 12 százalékkal magasabb összeg - hazai társfinanszírozással együtt mintegy 15,5 milliárd forint - állhat majd Magyarország rendelkezésére, amelyet 2023-ig kell felhasználnia.

A Miniszterelnökség közölte, hogy a halgazdálkodás fejlesztésének és támogatásának fő céljai, hogy magas minőségű haltermékek legyenek a piacon, növekedjen a halfogyasztás és biztosítsa az ágazat, elsősorban a kis- és középvállalkozások hosszú távú megélhetését.

Szintén fontos célkitűzés Magyarország fenntartható fejlődésének biztosítása, a természetes vizek halállományának növelése, valamint az élővilág sokszínűségének megóvása - írták.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Helianthus, 2015.07.03 12:08

Az EB nem tud róla, hogy a Föld kiszáradóban van?
A kutatók szerint. Itt a Napi.hun is olvastam zsinórban két cikket erről.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html