Az év végéig jóváhagyhatja az Brüsszel az operatív programokat

A tervek szerint Magyarország október végén benyújtja a brüsszeli észrevételek és tárgyalások után kialakuló operatív programokat az Európai Bizottságnak, és bíznak abban, hogy az év végéig megérkezik a testület jóváhagyása - mondta el Zsigmondné Vitályos Eszter, a Miniszterelnökség államtitkára az Országgyűlés Európai ügyek bizottsága előtt elhangzott tájékoztatójában szerdán a Parlamentben.
MTI, 2014. szeptember 24. szerda, 14:59
Fotó: Reuters

Az államtitkár ismertette: az operatív programokat júniusban küldte el a kormány az Európai Bizottságnak. Nyár végén érkeztek meg a Bizottság észrevételei, hét operatív programhoz összesen több mint ezer észrevételt tett a testület.

Zsigmondné Vitályos Eszter hozzátette: a kormány úgy döntött, hogy már az ősszel megjelentetnek pályázatokat a hazai költségvetés kockázatára, a kiírások október első, illetve második hetében várhatók.

A 2014-2020 között érkező uniós források felhasználásának keretét jelentő partnerségi megállapodás dokumentumait szeptember 11-én vette át Orbán Viktor miniszterelnök; az operatív programok a részleteket, a konkrét intézkedéseket vázolják fel.

HOZZÁSZÓLÁSOK