Az FT-ben népszerűsíti az akciótervet Cséfalvay

A Financial Times oldalain népszerűsíteni a kormány a munkahelyvédelmi akciótervet. Cséfalvay Zoltán államtitkár írt cikket a lapba, amelyben a sokat bírált 300 milliárd forintos program előnyeit részletezi.
NAPI, 2012. szeptember 21. péntek, 18:24
Fotó: Napi.hu

A Financial Times oldalán jelent meg cikke Cséfalvay Zoltán gazdasági minisztériumi államtitkárnak, amelyben az államtitkár a magyar munkahelyvédelmi terv részleteit magyarázza el, és próbálja népszerűsíteni - írta az Origo. Cséfalvay a cikkben azzal érvel, hogy abban világszerte minden politikus biztosan egyetért, hogy munkahelyek teremtésére van szükség. Így vitatkozni csak arról érdemes, hogy ezt a célt hogyan érjék el. Az államtitkár szerint Brüsszelben eddig csupa meddő vita folyt arról, hogy vajon megszorításokra, vagy a növekedés serkentésére van szükség, hogy a kontinens kilábaljon végre a válságból, miközben a praktikus problémáról - a munkahelyteremtésről - elfeledkeztek. Magyarország viszont jó példával jár elöl, hiszen bemutatta a parlamentnek a munkahelyvédelmi akciótervet - írja Cséfalvay a cikkben.

Az államtitkár szerint legalább egymillió munkavállaló profitál majd a program előnyeiből, de közvetve ennél sokkal több ember életét könnyíti majd meg.

A 300 milliárd forintos programtól a kormány azt várja, hogy több százezer munkahelyet fog teremteni amellett, hogy másfél millió munkahelyet fog megőrizni. Nagy viták folynak azonban akörül, hogy a program megroppantja-e a költségvetést, vagy pedig megvan a fedezete anélkül, hogy veszélyeztetné az államháztartás stabilitását - írta az Origo.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Blama, 2012.09.21 18:59

Ha olyan akkurátusan nevezi meg a dolgokat az álomtitkár, mint az ájemef megállapodás létrejöttének idejét, akkor jaj nekünk!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Ordog666, 2012.09.21 18:53

Ezt az égést !
Kitalálnak egy szociálpolitikai akciótervet, elnevezik munkahelyvédelmi akciótervnek.
Magyarországon természetesen senkinek nem tűnik fel, hogy egy nagyvonalú PR alapú, osztogatási tevékenységről van szó.
Ellenzék természetesen zavarban van, még további 92 pontot kellett volna javasolni, óriási lelkesedést szimulálva.
Rossz, gonosz angol Illetékes Szakemberek, sajnos ezt észre fogják venni, a gazdasági növekedésnek semmi köze nincs ehhez a programhoz !
További sikereket kívánok a legtehetségesebb, legkitartóbb megmondó Illetékes Szaktársnak !
Éljen Tündérország !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html