A Financial Times oldalán jelent meg cikke Cséfalvay Zoltán gazdasági minisztériumi államtitkárnak, amelyben az államtitkár a magyar munkahelyvédelmi terv részleteit magyarázza el, és próbálja népszerűsíteni - írta az Origo. Cséfalvay a cikkben azzal érvel, hogy abban világszerte minden politikus biztosan egyetért, hogy munkahelyek teremtésére van szükség. Így vitatkozni csak arról érdemes, hogy ezt a célt hogyan érjék el. Az államtitkár szerint Brüsszelben eddig csupa meddő vita folyt arról, hogy vajon megszorításokra, vagy a növekedés serkentésére van szükség, hogy a kontinens kilábaljon végre a válságból, miközben a praktikus problémáról - a munkahelyteremtésről - elfeledkeztek. Magyarország viszont jó példával jár elöl, hiszen bemutatta a parlamentnek a munkahelyvédelmi akciótervet - írja Cséfalvay a cikkben.

Az államtitkár szerint legalább egymillió munkavállaló profitál majd a program előnyeiből, de közvetve ennél sokkal több ember életét könnyíti majd meg.

A 300 milliárd forintos programtól a kormány azt várja, hogy több százezer munkahelyet fog teremteni amellett, hogy másfél millió munkahelyet fog megőrizni. Nagy viták folynak azonban akörül, hogy a program megroppantja-e a költségvetést, vagy pedig megvan a fedezete anélkül, hogy veszélyeztetné az államháztartás stabilitását - írta az Origo.