Az idei tűzijátékra 150 milliót költenek

Az augusztus 20-i ünnepségek teljes költségvetése nem éri el a 270 millió forintot, ebből 150 millió forintba kerül a tűzijáték a biztosítási kiadásokkal együtt - jelentette be sajtótájékoztatóján Kovács Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára, aki arról is beszámolt, hogy megváltozott munkaképességűek is "segítik az ünnepi előkészületeket" nemzeti színű csákók készítésével.
MTI, 2012. augusztus 18. szombat, 16:51
Fotó: Napi.hu

Tucatnyi megváltozott munkaképességű ember segíti az augusztus 20-i ünnepi előkészületeket - jelentette be sajtótájékoztatóján Kovács Zoltán. A Kézmű Nonprofit Kft. munkatársai az ünnepet megelőző hétvégén 700 nemzetiszínű csákót készítenek, ezeket az ünnep délelőttjén egy budapesti hajókiránduláson részt vevő hátrányos helyzetű és állami gondozott gyermekek viselnek majd. A kalapokat a Jászai Mari téren felállított sátrakban vágják ki és illesztik, ragasztják össze.

Az államtitkár hangsúlyozta: ezzel az akcióval is fel kívánják hívni a figyelmet arra, hogy a megváltozott munkaképességűek helyzete, foglalkoztatása a kormányzat egyik kiemelt feladata. 2012 és 2014 között 30 milliárd forintot költenek csak képzési programokra, amelyekben több ezren tudnak részt venni - tette hozzá.

Kovács Zoltán megfogalmazása szerint az ő munkájuk legalább annyira nélkülözhetetlen része az ünnepnek, és fontos ahhoz, hogy zavartalanul és sikeresen menjen végbe, mint bármely más lebonyolító szervé.

Az államtitkár emlékeztetett rá, hogy már több ezren tudnak részt venni azokban a munkafolyamatokban, amelyekben világszínvonalú termékeket állítanak elő a sportszerektől a különböző bőr- és textilruházatig.

Az augusztus 20-i hajókirándulásra az ország különböző pontjairól érkeznek hátrányos helyzetű és állami gondozott gyermekek. A cél, hogy évről évre minél több gyermeket tudjanak megismertetni az ünnep szépségeivel - fogalmazott az államtitkár.

Kovács Zoltán az augusztus 20-i ünnepségek költségeiről is beszámolt. Mint elmondta: a teljes költségvetés nem éri el a 270 millió forintot, ebből 150 millió forintba kerül a tűzijáték a biztosítási kiadásokkal együtt.

A szervezők nem számítanak rendkívüli időjárásra az ünnepi programok idején, de felkészültek egy esetleges esőre is - tette hozzá az államtitkár.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Ebert1943, 2012.08.19 17:42

Amikor nincs pénz, mi a francnak urizálnak, pazarolnak? Normálisak ezek egyáltalán? Amikor az egész gazdaságot taccsra teszik, akkor majd Orbán Matolcsyt fogja okolni, az már nem fog eljutni az ő tudatáig sem, hogy ez a legnagyobb kritikátlanság lesz. Ez pontosan olyan, mint a bűnöző a gyerekkel csináltatja meg a szarságot, hogy őt ne büntessék, de sajnos nem fogja fel, hogy ez esetben az íratlan törvények az érvényesek! Ostobák!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html