Az ING nem hisz a medve piac visszatérésében

Az ING Investment Management (ING IM) vagyonkezelő optimista a részvénypiaci kilátásokat illetően, és nem hisz a "medve piac" visszatérésében.
MTI-Eco, 2010. március 18. csütörtök, 15:56
Fotó:

A világgazdaság egyértelműen a fenntartható "gyógyulás" útján jár, még akkor is, ha időnként a kifáradás bizonyos jelei mutatkoznak. A vállalati szektor továbbra is jól teljesít, hiszen a profitokon már látszik az agresszív költségcsökkentések és racionalizálások eredménye. A kereslet fenntarthatóságával kapcsolatos aggodalmakat pedig már rövidtávon ellensúlyozni fogják a termelékenységi adatok pozitív hatásai.


Az ING IM magyarországi leányvállalata, az ING Befektetési Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója, Benczédi Balázs úgy véli: a görög adósságprobléma végleges rendezése, valamint az USA kamatpolitikájának alakulása a kulcsa rövid távon a globális tőkepiaci trend alakulásának. Mivel mindkét esetben pozitív fejlemények történtek az elmúlt napokban, rövidtávon folytatódhat a pozitív hangulat a tőzsdéken és az irány most a korábbi lokális csúcsok elérése lesz.


A vagyonkezelő szakemberei arra számítanak, hogy a fejlődő piacok jobban fognak teljesíteni főleg a dinamikusabb gazdasági növekedésnek és a vonzóbb értékeltségi szinteknek köszönhetően.


Várakozásuk szerint a laza kormányzati monetáris politika globálisan 2010 végéig jellemző lehet, ami segíthet a gazdaság növekedésében idén és jövőre is. Néhány ázsiai gazdaságnak és Brazíliának ugyanakkor szüksége lehet szigorításra, hogy elejét vegyék a "lufik" kialakulásának és csökkentsék az inflációs kockázatot.

Az ING IM a vállalati eredmények tekintetében globálisan az idén mintegy 30 százalékos növekedést vár. Másodlagos növekedési tényezők a vállalati felvásárlások és akvizíciók lehetnek - teszik hozzá.

HOZZÁSZÓLÁSOK