A forgalom 3−5 százalékkal bővülhet 2012-ben az egy évvel korábban elért 54 milliárd dollárhoz képest − korábban magas egy számjegyű növekedést jósolt a cég. Már a vállalat harmadik negyedéves előrejelzése is csalódást okozott az elemzők egy részének, ám azt elismerik, hogy az adatközpontok szervereiben felhasznált chipek értékesítésének töretlen növekedése segít abban, hogy a profitráta ne legyen rosszabb.

Az Intel 14,3 milliárd dollár plusz-mínusz 500 milliós forgalomra számít július és szeptember között, miközben a Bloomberg elemzői előrejelzéseinek átlaga 14,6 milliárd dollárt mutat. A bruttó profitára 63 százalék lehet, ami kissé elmarad a második negyedéves 63,4 százaléktól.

Az Intel a második negyedévben 2,83 milliárd dollár nettó nyereséget ért el az egy évvel korábbi 2,95 milliárd után, forgalma 3,6 százalékkal, 13,5 milliárd dollárra nőtt. A vállalat nem csökkentette árait az elmúlt időszakban, ennek ellenére piaci részesedést szerzett legnagyobb riválisától, az AMD-től a olcsóbb komputerek szegmensében. A cégvezetés szerint a magánfogyasztóknak eladott hordozható pc-k között elérheti a 40 százalékot a nagyon vékony ultrabookok aránya.