Az ítélkezési szünetben is aktívak a Balaton-parti ügyészségek

Az ittas vezetésé és a lopásé volt a főszerep azokban a bűnügyekben, amelyekben a közelmúltban a Siófoki- és a Fonyódi Járási Ügyészségek gyorsított eljárásban bíróság elé állították az elkövetőket - adta hírül a Somogy megyei Főügyészség.
Napi.hu, 2016. július 28. csütörtök, 09:18
Fotó: Napi.hu

A járásbíróságok pénzbüntetést és járművezetéstől eltiltást szabtak ki azzal a három ittas vezetővel szemben, akik Balatonfenyves, Balatonlelle és Siófok lakott területén közepes és súlyos fokú alkoholos állapotban vezették járműveiket. Egyiküknek vezetői engedélye sem volt, járműve pedig érvényes kötelező gépjármű felelősség-biztosítással nem rendelkezett.

Balatonszabadiban egy asszony a vele jó ismerősi viszonyban lévő igen idős, mozgás- és látáskorlátozott házaspárt fosztotta ki az otthonukban, tőlük 145 ezer forintot, csaknem a teljes havi nyugdíjukat eltulajdonította. A járásbíróság vele szemben felfüggesztett szabadságvesztés büntetést szabott ki.

Egy másik nő Siófokon az egyik drogériából lopott különböző krémeket és parfümöket, mindösszesen csaknem 70 ezer forint értékben. A gyors rendőri intézkedésnek köszönhetően a lopott árucikkeket a sértett visszakapta. Vele szemben a járásbíróság közérdekű munkát szabott ki.

Ugyancsak közérdekű munka büntetésre ítélte a járásbíróság azt a férfit, aki bábonmegyeri otthonukban élettársát úgy ütötte arcul, hogy attól 8 napon túl gyógyuló orrcsonttörése keletkezett.

A kiszabott ítéletek valamennyi ügyben jogerősek.

HOZZÁSZÓLÁSOK