A járásbíróságok pénzbüntetést és járművezetéstől eltiltást szabtak ki azzal a három ittas vezetővel szemben, akik Balatonfenyves, Balatonlelle és Siófok lakott területén közepes és súlyos fokú alkoholos állapotban vezették járműveiket. Egyiküknek vezetői engedélye sem volt, járműve pedig érvényes kötelező gépjármű felelősség-biztosítással nem rendelkezett.

Balatonszabadiban egy asszony a vele jó ismerősi viszonyban lévő igen idős, mozgás- és látáskorlátozott házaspárt fosztotta ki az otthonukban, tőlük 145 ezer forintot, csaknem a teljes havi nyugdíjukat eltulajdonította. A járásbíróság vele szemben felfüggesztett szabadságvesztés büntetést szabott ki.

Egy másik nő Siófokon az egyik drogériából lopott különböző krémeket és parfümöket, mindösszesen csaknem 70 ezer forint értékben. A gyors rendőri intézkedésnek köszönhetően a lopott árucikkeket a sértett visszakapta. Vele szemben a járásbíróság közérdekű munkát szabott ki.

Ugyancsak közérdekű munka büntetésre ítélte a járásbíróság azt a férfit, aki bábonmegyeri otthonukban élettársát úgy ütötte arcul, hogy attól 8 napon túl gyógyuló orrcsonttörése keletkezett.

A kiszabott ítéletek valamennyi ügyben jogerősek.