Az LMP feljelentést tesz a paksi kommunikációs tender miatt

Az LMP az államnak vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával tesz feljelentést, mert a párt szükségtelennek tartja azt az 550 millió forintos megbízást, amelyet az I.M.G. Inter Media Group Kft. nyert el Paks II. kommunikációjára - közölte Szél Bernadett pénteken az MTI-vel.
MTI, 2014. április 18. péntek, 12:12
Fotó: Napi.hu

A Lehet Más a Politika társelnöke azt írta, hogy a kommunikációs tenderről szóló döntés akkor született, amikor a kormány még nemzetközi tenderről beszélt a paksi bővítés kapcsán. Tender helyett azóta "Orbán-Putyin paktum köttetett", a kommunikációs megbízás azonban ugyanaz maradt, ami "azt valószínűsíti", hogy a pénz elköltése az elsődleges, nem az, hogy bárkit is meggyőzzenek - fogalmaz.

A politikus szerint meggyőzésre "nagy szükség nincsen", mert a bővítésről nem folyt vita, sem az állampolgárok, sem a parlamenti képviselők véleményét nem kéri senki. "Ráadásul a közmédia folyamatosan reklámozza a bővítést azzal, hogy csak atompárti szakértőket engednek szóhoz jutni, kritikus vagy semleges vélemények nem jelenhetnek meg" - vélekedett. A Magyar Villamos Művek (MVM) Zrt. is folyamatosan reklámozza az atomenergiát, teljesen felesleges ezért újabb pénzeket fordítani ugyanerre a célra - tette hozzá.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Haynau, 2014.04.18 19:25

Ebbol az 550 milliobol mennyit adnak majd vissza Orbaneknak az asztal alatt? Orban Aniko (a magyar Marie-Antoinette) aki ujabban 40 ingatlant "szerzett" ebbol az uj penzforrasbol mit fog vasarolni??
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html