Az MNB pályázatot is hirdetett

A elszámolási törvénnyel kapcsolatos széles körű fogyasztói tájékoztatás ösztönzéséért, a pénzügyi fogyasztóvédelem területén tevékenykedő civil szervezetek számára hirdetett kedden pályázatot az MNB.
Napi.hu, 2014. november 4. kedd, 17:30

A Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Civil Háló program keretében meghirdetett pályázat keretösszege 80 millió forint. A vissza nem térítendő támogatási összeg akár a projekt teljes költségét fedezheti.

A pályázat olyan országos pénzügyi fogyasztóvédelmet szolgáló tájékoztatási rendszer kialakítását támogatja, amely széles körben, hatékonyan bemutatja a fogyasztóknak az elszámolási törvénnyel (a Kúriának a pénzügyi intézmények fogyasztói kölcsönszerződéseire vonatkozó jogegységi határozatával kapcsolatos egyes kérdések rendezéséről szóló 2014. évi XXXVIII. törvényben rögzített elszámolás szabályairól és egyes egyéb rendelkezésekről szóló jogszabállyal) kapcsolatos tudnivalókat.

A programra azok a civil és érdekvédelmi szervezetek jelentkezhetnek, amelyek rendelkeznek a pályázati témakörökben szakmai tapasztalattal, és tevékenységüket a fogyasztók számára nonprofit jelleggel végzik.

A támogatási kérelmeket 2014. december 1-jén 16 óráig lehet benyújtani a jegybankhoz. A beérkezett pályázatokról egy szakmai testület javaslata alapján az MNB igazgatósága dönt a jegybank felügyeleti honlapján közzétett pályázati kiírásban foglaltak alapján.

A pályázati témakörök:

  • A fogyasztók elszámolási törvénnyel kapcsolatos személyes tájékoztatása ügyféltájékoztató pontok létrehozásával.
  • A fogyasztók elszámolási törvénnyel kapcsolatos hatékony tájékoztatása helyi médiumokon keresztül.
  • A fogyasztók elszámolási törvénnyel kapcsolatos személyes tájékoztatása vidéki (elsősorban kistelepülési és falusi szintű) találkozókon keresztül.
  • A fogyasztók tájékoztatása az elszámolási törvénnyel kapcsolatosan aktív online kommunikációs kampány révén.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

RonaGyuri, 2014.11.04 17:32

A vissza nem térítendő támogatási összeg akár a projekt teljes költségét fedezheti.!!! =))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html