Horváth Csaba közölte azt is, hogy ősztől egy lakbér-támogatási és egy a lakásrezsi díjhátralékot kezelő programot is indítanak. A főváros III. kerületében, a Tímár utcánál egy régi és egy felújított paneltömb előtt az MSZP alelnöke sikeresnek nevezte a 12 éve indult panelprogramot. A hőszigeteléssel, a nyílászárócserével, a fűtési rendszer korszerűsítésével a panelban élőknek ötvenszázalékos megtakarítás érhető el - tette hozzá.

Beszélt arról is, hogy az Európai Unió támogatására és segítségére számítanak egy regionális együttműködés kialakításában azokkal a közép- és kelet-európai városokkal, amelyekben panelházak vannak. Az a kérésünk, hogy a kormány is tisztelje Európát és tisztelje meg Budapestet azzal, hogy kiáll a budapesti érdekekért és kiáll a panelprogamért - fogalmazott.

Szanyi Tibor azt mondta, ha Orbán Viktor nem engedi, hogy Európa segítsen a panelben lakóknak, akkor Budapest meg fogja találni annak a módját, hogy igénybe lehessen venni uniós támogatást. Az igazi megtakarítás, az el nem fogyasztott energia - hangoztatta, hozzátéve, hogy folytatják a 2009-ben vége szakadt felújítási programot. Elmondta, hogy az első rezsicsökkentést az MSZP által támogatott Bajnai-kormány hajtotta végre, amikor öt százalékra csökkentette a távfűtés áfáját. Enélkül - folytatta - , vagyis 27 százalékos áfával számolva, mintegy egyötödével több lenne a távfűtés ára.

Véleménye szerint ez nem az egyetlen program, amelyhez Orbán Viktor nem veszi igénybe az EU segítségét. Példaként az ifjúsági garancia-, az iskolatejprogramot, illetve a szociális alap a válság miatt munka nélkül maradt embereket segítő támogatásait említette.

"Orbán Viktor semmi olyan programot nem vett igénybe az Európai Unió lehetséges segítségéből, ami az embereknek jó. Kizárólag olyan támogatásokat, vagy segítséget vett igénybe, amit Simicska Lajoshoz át tudott csatornázni" - fogalmazott.

Arra kérdésre, mit szólnak ahhoz, hogy az Együtt-PM és a Demokratikus Koalíció is jelezte, önállóan indít főpolgármester-jelöltet, Horváth Csaba közölte, abban bízik, hogy az EP-választás végével, hétfőtől tárgyalás, érdemi beszélgetés kezdődik, a politikai szavazatszerzést szolgáló lépéseket pedig túllépik.