Lázár János azt mondta: a kormány célja meggyőzni az ellenzéki frakciókat arról, hogy az alaptörvény módosítása elengedhetetlenül szükséges az ország határainak megvédéséhez. Orbán Viktor miniszterelnök erről egyeztet a frakcióval rendelkező pártok vezetőivel, pénteken az MSZP, a jövő héten pedig a Jobbik elnökével találkozik.

Molnár Gyula ezzel szemben azt közölte, hogy nem tárgyal az alaptörvényről. Bár Orbán Viktor valóban küldött nekik megkeresést, miután az "új többség" a népszavazáson nem támogatta az alaptörvény módosítását, az MSZP elnöksége és parlamenti frakciója egyhangúlag úgy döntött, hogy nem vesznek részt a jogszabályalkotásban. Mielőtt Lázár János bármilyen találkozót bejelent, előbb tudnia kellene, mi a különbség Orbán Viktor postafiókjában a beérkező és az elküldött levelek között.

Ha a miniszterelnök Magyarországot érintő biztonságpolitikai ügyekről, a jogállamiság, a sajtószabadság helyreállításáról vagy az európai uniós jövőről akar beszélni vele, áll elébe a személyes találkozónak.