Az MSZP szerint már ma lemondhat Orbán

Az MSZP azt reméli, Orbán Viktor az IMF-tárgyalások első napján, azaz még ma lemond kormányfői hivataláról, mivel az ellenzéki párt szerint a miniszterelnök korábban egy "zártkörű fideszes beszélgetésen" úgy fogalmazott: "ha az IMF-jön, én megyek!".
MTI, 2012. július 17. kedd, 12:30
Fotó: Napi.hu

Erről Török Zsolt a szocialisták szóvivője beszélt kedden, az Országgyűlés épülete mellett tartott sajtótájékoztatón, ahol az MSZP és ifjúsági szervezete, a Societas kölyökpezsgővel és aprósüteménnyel ünnepelte Orbán Viktor általuk várt távozását.

A politikus úgy fogalmazott, nem biztos, hogy örülni kell annak, hogy az IMF megérkezett Magyarországra, de annak lehet, hogy Orbán Viktor ezután távozhat posztjáról. Ezzel azonban még nem oldódik meg semmi, mert a kormányfő például félmillió munkanélkülit és igazságtalan adórendszert hagy hátra - fűzte hozzá Török Zsolt, aki kitért a söralátét méretűre ígért adóbevallásra, amelyről szavai szerint a fideszes Varga Mihály is azt mondta, ilyen bonyolultat még nem látott. Kiemelte továbbá, hogy az Orbán-kormány huszonhat hónap alatt huszonhat új adót vezetett be.

Ezt követően a Societas baloldali ifjúsági mozgalom választmányi elnöke, Bihal Dávid arra kérte Orbán Viktort, "ha eltávozik vigyen magával még egy embert, akár Matolcsy Györgyöt, vagy Hoffmann Rózsát, aki lehetetlen helyzetbe hozta a mai ifjúságot". Mint mondta, a Fidesz-kormány az elmúlt két évben oly módon ellehetetlenítette a fiatalok életét, hogy közülük ma minden negyedik más országban képzeli boldogulását.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

pop23, 2012.07.20 01:43

@led:
"Úgy néz ki tényleg a Te gondolkodásoddal lehet a baj.." Ebben biztos vagyok:) Mivel ki nem állhatom a narancsmaffia országrablását, elhiszem, hogy ez a gondolkodás nem szimpatikus annak, akinek semmi baja azzal, ha a szemét is kilopják, lényeg, hogy magyar zászló alatt tegyék ezt:)

"baloldali média által pumpált "Bűnöző Közgép" lufi"
Ez annyira, de annyira szép volt:) Igen, az biztosan egy lufi, hogy egy cég, akinél a miniszterelnök koleszos haverja a vezér, 100-%ban megnyer mindent, amin elindul, s ezzel már 300 milliárd fölötti pályázati pénzt "tett zsebre". Igaz, hogy már az EU csalás elleni hivatala is vizsgálja az ügyet, no de hát ez ballib ármány ugye :DDDDD

Kegyetlenül megcáfoltad a cikket. Másfél éves, ráadásul konzorcium. Azta. Na akkor hótziher, h hazudik, és a Közgép tulajdonképp egy Máltai Szeretetszolgálat2. :D Amúgy gugli a barátod, ha érdekel a téma, használd, én engedelmeddel jobban is el tudom tölteni az időm. Bár ahogy elnézlek, te a kellemes narancsködös mámorban nagyon jól megvagy, a tények csak zavarnának.

"Viszont elismernem lebilincselő fantáziával rendelkezel."
1, Mi is volt a "fantázia" abban amit írtam? Sorold már fel, légy oly jó. Ha már fantázisa, ugye.
2, Kösz a bókot. Én sajnos ezt rólad nem mondhatom el ugyanezt. :(

"Nincs kedvem vitatkozni veled, legyen ahogy akarod, vigyék el az adónkat a külföldiek, hátha jobban alszol.."

Nem kedved nincs, hanem érved. Anélkül nekem sem lenne, belátom.

És még egyszer (ha így sem érthető, ígérem, leírom szótagolva): NEM, NE VIGYÉK EL AZ ADÓNKAT A KÜLFÖLDIEK. DE UGYANÚGY NE LOPJÁK EL A KÖZPÉNZÜNKET FIDESZES FASZFEJEK SE, AKIKNEK EGYETLEN ÉRDEMÜK AZ, HOGY DRÓTOM RÁNGATJÁK AZT AZ IDIÓTA ORBÁNT.

no, peace.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

pro libertate, 2012.07.19 09:11

@led:
Nos, ha csupán a statisztikákból indulunk ki, akkor a következőket láthatjuk:
1. Ha a Közgép indul, nyer. Függetlenül attól, ki adta a legjobb ajánlatot.
2. A Strabag és a Közgép gyakran indulnak együtt. A Strabag piaci részesedése nem csökken.
3. A magyar építőipari vállalkozások soha nem látott ütemben kerülnek felszámolás, végelszámolás alá.
4. A magyar építőipari cégek állandó elszámolási vitában vannak a magyar állammal - kivéve a Közgépet.

Ezek alapján őszintén hinni, hogy a simicskanyerges oligarcha nem a magyar gazdaság, hanem a külföldiek ellen folytat hódító háborút ("szabadságharcot"), szimpla ostobaság. Gondolom, a véletlen műve, hogy ezt a szabadságharcos gondolatot sem neked, sem másnak nem sikerült még alátámasztania semmivel...
Tapasztalatom szerint a fideszesek között is ritka az olyan elvakult, aki a Közgép-történetet védhetőnek tartja.

A cikkhez:
Orbánmatolcsy természetesen nem mondhat le. Jelenleg teljesen mindegy, hogy jobbik, mszp, lmp vagy bárki más kerülne hatalomra - orbánék útja a börtönbe borítékolható. Pont a Közgép-történet és társai miatt... Maradnia kell a hatalomban, kézben kell tartania a jogalkotást, a bíróságokat, mára nem maradt más lehetősége...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

led, 2012.07.19 08:43

@pop23:

Igen, jól látod.
Úgy néz ki tényleg a Te gondolkodásoddal lehet a baj..

Az már biztos, hogy Te nem is akarsz túllátni a baloldali média által pumpált "Bűnöző Közgép" lufin..

Egészen figyelemre méltó kutatómunkával előszedtél egy lassan másfél éves cikket, ahol a Közgép ráadásul egy konzorcium tagjaként érintett.

Viszont elismernem lebilincselő fantáziával rendelkezel.

Nincs kedvem vitatkozni veled, legyen ahogy akarod, vigyék el az adónkat a külföldiek, hátha jobban alszol..

no comment..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

pop23, 2012.07.18 23:15

Amúgy a nagy "visszacsorgatásra" egy jellemző cikk:

www.nif.hu/hu/hirek/Tajekoztatas_a_ki_nem_fizetett_alvallalkozok_ugyeben_a_Tarnok-Sz

Itt írják le, hogy Simicska a Közgéppel nemcsak az állam pénzét lopja el, de a tényleges munkát végző alvállalkozókét is, őket sem fizeti ki.
Innentől kezdve biztosan ég a vágytól, hogy az ellopott milliárdokat "visszacsurgassa" a költségvetésbe, a haza üdvére, ugye. Persze, nyilván. A maffiózókra igencsak jellemző ez:)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

pop23, 2012.07.18 23:05

@led:
"De a felvetésedet kicsit továbbgondolva, ha a beruházás duplájába kerül, akkor vélhetően az államnak adó, stb. formájában visszacsorgó bevétel is több lesz véleményem szerint."

Ez valóban tuti biznisz lehet, nem is értem, hogy nem szabadalmaztatják az eljárást.

Tudod mit, játsszunk egy játékot: Adsz nekem 1000 forintot, és én abból 200 ft-ot, mint adó, visszaadok neked. De sokkal jobban jársz, ha 2000, 3000, ... ft-ot adsz nekem, mert akkor már 400, 600, ... ft-ot adok vissza neked, mint adó.
Na, mit szólsz? Játszol velem ilyet? Tuti jó játék, biztos meg lennél elégedve a végeredménnyel.
Vagy ha te nem is, én biztosan :DDDDDD
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html