Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Első Magyar Infrastruktúra Befektetési Zrt. (ELMIB) hétfőn közleményben közölte, hogy Mártha Imre lett az ELMIB Zrt. vezérigazgatója. Kele József, a társaság eddigi vezérigazgatója és társtulajdonosa a jövőben az igazgatóság alelnökeként dolgozik tovább és a stratégiai irányításban vállal szerepet.

A közlemény szerint a magyar tulajdonban lévő energetikai cégcsoport számára jelentős változást hoz az új vállalatvezető kinevezése, akinek vállalatirányítási és szakmai tapasztalata újabb lökést adhat a társaság további fejlődésének.

Az energetikai vállalkozás stratégiai célja, hogy az új vezérigazgató irányításával a hazai energiapiac legnagyobb szereplőivel is versenybe szálljon, és meghatározó szerepet vállaljon a zöldenergia-termelés hazai elterjesztésében - olvasható a közleményben.

A hazai tulajdonban lévő cégcsoport teljes körű, a térségi adottságokhoz alkalmazkodó energetikai megoldásokat kínál több mint 800 önkormányzati partnerének a megújuló energiaforrásokon alapuló energiatermeléstől, az energiakereskedelmen és gázelosztáson keresztül a közvilágítási rendszerek korszerűsítésén és üzemeltetésén át az intézmények átfogó energetikai korszerűsítéséig.

A hazai gázpiacon több mint 2000 kilométer gázvezetékkel 245 települést ellátó társaság a romániai Hargita megyében is gázszolgáltatási koncesszióval rendelkezik. A Tatabányai Erőmű szakmai irányítása mellett négy megújuló energiára épülő erőmű építése kezdődött meg 2008-tól, amelyekből az első biogáz erőmű Dömsödön 2009 decemberétől üzemel. A Kaposváron, Mányban és Salgótarjánban készülő biomassza erőművek előkészítő munkálatai jelenleg is nagy intenzitással zajlanak - közölte a cég.

Az MVM Zrt. 2010. július 30-i rendkívüli közgyűlésén döntött az addigi vezérigazgató, Mártha Imre visszahívásáról, aki 2008 májusától töltötte be a posztot.