Móra Veronika csütörtökön reagált az MTI-nek a szerdán nyilvánosságra hozott Kehi-jelentésre. Azt mondta, "nagyon nehéz, sőt lehetetlen érdemben reagálni általánosságokban megfogalmazott, tényekkel alá nem támasztott vádakra". Ha úgy találták, hogy szabálytalanságok történtek, akkor le kellelett volna írni: ki, mit követett el milyen összegben - tette hozzá.

Móra Veronika a dokumentumot nem is nevezné jelentésnek. Egy érdemi vizsgálati jelentésben konkrétumok vannak és nem szerepelnek olyanok, hogy "előfordult az is", "megtörtént az is", illetve "volt olyan eset is" - jegyezte meg.

Közölte, az egész Kehi-eljárás jogszerűségét a kezdetektől fogva vitatták, "soha nem kaptak érdemi magyarázatott" arra, hogy milyen jogi alapon vizsgálódnak.

Móra arról is beszélt, ők is sajtóból értesültek, hogy lezárult a Kehi vizsgálata és a kormány honlapján közzétett anyagokból tudnak tájékozódni. Mint mondta, ezt eleve jogsértőnek találják, ugyanis a Kehi működésére vonatkozó jogszabály előírja, a vizsgálati jelentést az ellenőrzött szervvel meg kell osztani, hogy az észrevételeket tehessen. Ez nem történt meg - fűzte hozzá. Arról, hogy terveznek-e jogi lépéseket, Móra egyelőre nem tudott nyilatkozni, azt mondta, hogy az ügyben egyeztetnek.

A Norvég Civil Támogatási Alap ügyében a Kehi lezárta a vizsgálatot: a vizsgált 63 projektből 61 esetben állapított meg szabálytalanságot. A hivatal szerdán közölte: az Ökotárs Alapítvány tevékenységével és a támogatások felhasználásával kapcsolatban felmerül a hűtlen kezelés, a költségvetési csalás, a magánokirat-hamisítás és a jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűncselekményének gyanúja. Az ügyekben feljelentést tesz a Kehi.