Az ombudsmanhoz és az Európai Bizottsághoz fordul a PM

Az ombudsmanhoz és az Európai Bizottsághoz fordul a Párbeszéd Magyarországért (PM) a paksi atomerőmű-bővítés egyes adatainak 30 évre való titkosítása ügyében.
MTI, 2015. március 11. szerda, 14:42
Fotó: Napi.hu

Jávor Benedek, a PM európai parlamenti (EP) képviselője ezt szerdán tudatta az MTI-vel, miután Áder János köztársasági elnök aláírta a titkosításról szóló törvényt. A PM-es EP-képviselő szerint ezzel az államfő "új, környezetvédő politikusi profilja még a kialakulása előtt darabokra tört". "A jövőt elzálogosítani és a paksi szennyest a következő generációk nyakába rakni a köztársasági elnöknek sincs joga" - fogalmazott közleményében Jávor. A PM ezért az ombudsmanhoz fordul, hogy kérjen alkotmánybírósági felülvizsgálatot, és az Európai Bizottságnál is panaszt tesz, mert szerintük a törvény az európai jogot is sérti.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matolcsy, 2015.03.11 14:57

Helyes-helyes!!!
Most ez a legfontosabb!!!
A PM legalább ráér a demokrácia alapjogaival törődni miközben emberek 100.000-ből élnek, brókerek milliárdokat lopnak, nincs saját energiatermelésünk, jön a belvíz, az ISIS lerombolta Nimrúdot, a hármas metró széthullik, az Esztergom-Nyugati vonal többe lesz mint a négyes metró, jön a négyes metró uniós felülvizsgálata...ők meg Brüsszelbe rohangálnak mert nem akarnak Paksot...csak azt nem mondták meg mi legyen helyette!!!
Csak rombolni,rombolni, rombolni...abban ügyesek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html