A másodfokú riasztás azt jelenti, hogy a napi középhőmérséklet nem 25, hanem 27 celsius fok felett alakul - olvasható az OMSZ oldalán.

Szerdán túlnyomóan napos idő várható kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Csapadék az ország legnagyobb részén nem lesz, de délután, este északkeleten, valamint az Alpokalján előfordulhat néhol zápor, zivatar. A délkeleti szél több helyen megélénkül, zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 16, 21 fok között alakul, de északkeleten a völgyekben néhol 12, 14 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 34 fok között valószínű.

Szerdától az országos tisztifőorvos is hőségriasztást rendelt el.

Csütörtökön napos, nagyrészt derült időre számíthatunk, kis területen lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, és legfeljebb egy-egy zápor, zivatar alakulhat ki északon. A déli, délkeleti szelet többfelé élénk, nyugaton néhol erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 36 fok között várható.

Pénteken többnyire derült vagy gyengén felhős lesz az ég, csapadék nem várható. Mérsékelt marad légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 18 és 23, a legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 36 fok között valószínű.