Az Ön kutyáját is begyűjthetik!

December 31-én lejárt a türelmi idő, azóta folyamatosan ellenőrzik a négy hónapnál idősebb kutyákat, van-e bennük kutyacsip: van, ahol csak az állatorvos, másutt viszont a helyi közterület-felügyelet emberei valóságos razziákat tartanak - írta a Népszava.
MTI-Eco, 2013. január 12. szombat, 12:09
Fotó: Napi.hu

A január elsejétől módosított kormányrendelet szerint minden ebet mikrocsippel kell ellátni, aminek az ellenőrzése a jegyző hatáskörébe tartozik. Ha a mulasztás kiderül, 45 ezer forint is lehet a szabálysértési bírság.

A főváros XII. kerületében például kézi műszereikkel folyamatosan ellenőrzik a közterület-felügyelet munkatársai a kutyákat, máshol azonban még a szükséges műszerek is hiányoznak.

A XIII. kerületben jelenleg csak tervezési fázisban van az ellenőrzés, ám az önkormányzat egy kampányon is gondolkodik, amelyben kötelezettségükre figyelmeztetnék a kutyatulajdonosokat.

Sem jogszabályi felhatalmazással, sem eszközzel nem rendelkezünk a csipek ellenőrzésére - reagált a Népszava megkeresésére a Fővárosi Közterület-felügyelet. Közölték: a csipek kontrollját csak befogott, megfigyelésre beszállított állatok esetében végzik az Állat-egészségügyi Szolgálatnál - olvasható a lapban.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

kakambuki, 2013.01.12 16:46

Hát az magam is megnézném hogyan! Nincs ugyanis kutyám.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html